Danas kuhamo: Sočna piletina sa šunkom i sirom

Thinkstock
Dvije vrste sira i sočna piletina zaslužni su za današnji sjajan ručak...
Vidi originalni članak

Tek dvije vrste sira, koje zasigurno imate u svom hladnjaku, bit će vam dovoljne da pripremite sjajan, sočan i tako ukusan ručak.

Pomiješajte omiljeni tvrdi i krem sir, pa sve zajedno ukomponirajte posudu za pečenje i pospite šunkom. Zapecite i poslužite uz zdjelu sezonske salate.

 

iznenađenje Igrajte se: Piletina u lisnatom ruhu

Jamie Oliver Jamiejeva posebna vikend piletina s gljivama

 

Potrebno vam je:

  • 800 g pilećih prsa
  • 75 g tvrdog sira
  • 2 žlica krem sira
  • 55 g krušnih mrvica
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 30 g šunke
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Začinite piletinu soli i paprom.
  3. Pomiješajte kremasti sir s tvrdim sirom.
  4. Ostatak papra pomiješajte s krušnim mrvicama, peršinom i dvjema žlicama ulja.
  5. Ostatak ulja zagrijte u dubokoj tavi (pripazite da ta tava može ići u pećnicu) na umjerenoj vatri.
  6. Ispržite piletinu do zlatno-smeđe boje, dvije minute s obje strane.
  7. Stavite piletinu u sredinu tave.
  8. Između komada piletine stavite smjesu od sira pa pospite šunkom i mješavinom s krušnim mrvicama.
  9. Stavite u pećnicu dok se sve ne zapeče, oko sedam minuta.
  10. Izvadite i poslužite toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr