Kolumne 18. prosinca 2017.

Igrajte se: Piletina u lisnatom ruhu

foto: Gracijela Došen
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelj ste finog toplog hrskavog tijesta? A ako vam kažem da se unutar toga tijesta nalazi fina sočna piletina, preko koje se prelijeva slasni umak od gljiva...

Uglavnom, sudeći po reakcijama u mom domu - vjerujem da nećete moći odoljeti.

 

Rolade:

  • 1 paket Ledo lisnatog tijesta (2 kocke)
  • 6 šnita topljivog sira
  • 4 fileta pilećih prsa
  • začini - sol, papar

Priprema: 

  1. Razvaljate lisnato tijesto svako posebno, da dobijete dvije kocke.
  2. Na svako razvaljanu kocku složite sir i pileća prsa koja ste prethodno začinili i po potrebi istanjili batom za meso.
  3. Rolade zarolate i stavite u kalup za pečenje, koji ste obložili papirom za pečenje.
  4. Pečete na 180-200 stupnjeva oko 30 minuta. Sve ovisi o pećnici (provjeravajte što se događa)

 | Author: Gracijela Došen foto: Gracijela Došen

Umak:

  • 4 velika šampinjona
  • 1 mala glavica ljubičastog luka (naravno da možete staviti crveni luk)
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 mala žličica brašna ili gustina mlijeko po potrebi
  • začini - sol, papar

Priprema: 

  1. U tavu stavite maslac ili ulje. Dodate sitno nasjeckan luk i tanko narezane šampinjone. Pirjate na laganoj vatri dok sastojci ne omekšaju.
  2. Dodate žličicu brašna ili gustina. Sve promiješate.
  3. Ulijete vrhnje za kuhanje, dodate začine.
  4. Dok se umak lagano kuha, postepeno dodajte mlijeko kako bi održavali tečnost pri kuhanju i da vam se umak ne bi previše zgusnuo.
  5. Umak kuhate oko 15 minuta

 

Toplo preporučujem ovu finu kombinaciju u kojoj ćete zajamčeno uživati.

Gracijelu možete pratiti na njenom blogu Slatki začin i FB stranici!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.