gastro postao
Dvije vrste sira i sočna piletina zaslužni su za današnji sjajan ručak...
Tek dvije vrste sira, koje zasigurno imate u svom hladnjaku, bit će vam dovoljne da pripremite sjajan, sočan i tako ukusan ručak.
Pomiješajte omiljeni tvrdi i krem sir, pa sve zajedno ukomponirajte posudu za pečenje i pospite šunkom. Zapecite i poslužite uz zdjelu sezonske salate.
Potrebno vam je:
- 800 g pilećih prsa
- 75 g tvrdog sira
- 2 žlica krem sira
- 55 g krušnih mrvica
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 2 žlice maslinovog ulja
- 30 g šunke
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Začinite piletinu soli i paprom.
- Pomiješajte kremasti sir s tvrdim sirom.
- Ostatak papra pomiješajte s krušnim mrvicama, peršinom i dvjema žlicama ulja.
- Ostatak ulja zagrijte u dubokoj tavi (pripazite da ta tava može ići u pećnicu) na umjerenoj vatri.
- Ispržite piletinu do zlatno-smeđe boje, dvije minute s obje strane.
- Stavite piletinu u sredinu tave.
- Između komada piletine stavite smjesu od sira pa pospite šunkom i mješavinom s krušnim mrvicama.
- Stavite u pećnicu dok se sve ne zapeče, oko sedam minuta.
- Izvadite i poslužite toplo.
Dobar tek!