Stvorena za zimu: Pita od kobasica i poriluka

Thinkstock
Jednostavna pita s kobasicama i omiljenim tvrdim sirom idealno se slaže uz hladne zimske dane...
Vidi originalni članak

Želite li maksimalno skratiti vrijeme pripreme, koristiti možete kupovno lisnato tijesto, a zatim jednostavno slijediti postupak pripreme i slasna pita gotova je prije nego što možete zamisliti. 

 

made in uk Recept dana: Pastirska pita s janjetinom

 

Kombinirajte domaće kobasice, začinite ih češnjakom i porilukom, pa u kombinaciju ubacite i začine poput peršina, timijana i kopra. Za sočnost neka se pobrine fini preljev od kiselog vrhnja i jaja kojem ste dodali sitno ribani sir.

 

U toplini doma Fina, topla pita s porilukom za duge hladne dane

 

 

Potrebno vam je:

  • 300 g kobasica
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 poriluk
  • 100 g tvrdog sira
  • 3 jaja
  • 1 čašica kiselog vrhnja
  • sol
  • Lisnato ili prhko tijesto
  • Peršin, timijan i drugi začini po želji

Priprema:

  1. Razvaljajte lisnato tijesto i premjestite ga u podmazan kalup.
  2. Na nekoliko ga mjesta izbockajte vilicom i pecite deset minuta.
  3. Poriluk nasjeckajte na sitno, popržite na ulju pa dodajte kobasice izrezane na ploške.
  4. Ostavite neka se zapeče, a pred kraj dodajte i protisnuti češnjak.
  5. Jaja umutite s vrhnjem, posolite, začinite i dodajte polovicu ribanog sira.
  6. Na lisnato tijesto dodajte kobasicu i poriluk, a zatim prelijte smjesom od vrhnja i jaja.
  7. Pospite ostatkom ribanog sira.
  8. Pecite na 200°c oko 40 minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr