gastro postao
                                            
                                        
                                    Jednostavna pita s kobasicama i omiljenim tvrdim sirom idealno se slaže uz hladne zimske dane...
                                
                                
                                    
                                
                                Želite li maksimalno skratiti vrijeme pripreme, koristiti možete kupovno lisnato tijesto, a zatim jednostavno slijediti postupak pripreme i slasna pita gotova je prije nego što možete zamisliti.
Kombinirajte domaće kobasice, začinite ih češnjakom i porilukom, pa u kombinaciju ubacite i začine poput peršina, timijana i kopra. Za sočnost neka se pobrine fini preljev od kiselog vrhnja i jaja kojem ste dodali sitno ribani sir.
Potrebno vam je:
- 300 g kobasica
 - 1 režanj češnjaka
 - 1 poriluk
 - 100 g tvrdog sira
 - 3 jaja
 - 1 čašica kiselog vrhnja
 - sol
 - Lisnato ili prhko tijesto
 - Peršin, timijan i drugi začini po želji
 
Priprema:
- Razvaljajte lisnato tijesto i premjestite ga u podmazan kalup.
 - Na nekoliko ga mjesta izbockajte vilicom i pecite deset minuta.
 - Poriluk nasjeckajte na sitno, popržite na ulju pa dodajte kobasice izrezane na ploške.
 - Ostavite neka se zapeče, a pred kraj dodajte i protisnuti češnjak.
 - Jaja umutite s vrhnjem, posolite, začinite i dodajte polovicu ribanog sira.
 - Na lisnato tijesto dodajte kobasicu i poriluk, a zatim prelijte smjesom od vrhnja i jaja.
 - Pospite ostatkom ribanog sira.
 - Pecite na 200°c oko 40 minuta.
 
Dobar tek!