gastro postao
Jednostavna pita s kobasicama i omiljenim tvrdim sirom idealno se slaže uz hladne zimske dane...
Želite li maksimalno skratiti vrijeme pripreme, koristiti možete kupovno lisnato tijesto, a zatim jednostavno slijediti postupak pripreme i slasna pita gotova je prije nego što možete zamisliti.
Kombinirajte domaće kobasice, začinite ih češnjakom i porilukom, pa u kombinaciju ubacite i začine poput peršina, timijana i kopra. Za sočnost neka se pobrine fini preljev od kiselog vrhnja i jaja kojem ste dodali sitno ribani sir.
Potrebno vam je:
- 300 g kobasica
- 1 režanj češnjaka
- 1 poriluk
- 100 g tvrdog sira
- 3 jaja
- 1 čašica kiselog vrhnja
- sol
- Lisnato ili prhko tijesto
- Peršin, timijan i drugi začini po želji
Priprema:
- Razvaljajte lisnato tijesto i premjestite ga u podmazan kalup.
- Na nekoliko ga mjesta izbockajte vilicom i pecite deset minuta.
- Poriluk nasjeckajte na sitno, popržite na ulju pa dodajte kobasice izrezane na ploške.
- Ostavite neka se zapeče, a pred kraj dodajte i protisnuti češnjak.
- Jaja umutite s vrhnjem, posolite, začinite i dodajte polovicu ribanog sira.
- Na lisnato tijesto dodajte kobasicu i poriluk, a zatim prelijte smjesom od vrhnja i jaja.
- Pospite ostatkom ribanog sira.
- Pecite na 200°c oko 40 minuta.
Dobar tek!