Pizza od lisnatog tijesta s umakom od rajčice

Ako želite laganiju verziju pizze, pizza od lisnatog tijesta je pravi izbor.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 118

Potrebno vam je

  • 300 g tijesto za savijače
  • 0.25 šalica pasirana rajčica (passata)
  • 1 mala žlica origano
  • 1 šalica mozzarella
  • 1 žlica parmezan
  • sol
  • papar
  • pšenično brašno, bijelo

Priprema

  1. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto.
  2. Premažite ga umakom od rajčice. Pospite origanom i mozzarellom. Dodajte i parmezan. Dobro začinite solju i paprom.
  3. Ostavite u hladnjaku na oko 15 minuta poklopljeno prozirnom folijom. Ugrijte pećnicu na 200°c.
  4. Obložite lim za pečenje papirom i pecite 20 minuta. Ostavite da odstoji pet minuta prije posluživanja.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr