gastro postao
Ako želite laganiju verziju pizze, pizza od lisnatog tijesta je pravi izbor.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 118
Potrebno vam je
- 300 g tijesto za savijače
- 0.25 šalica pasirana rajčica (passata)
- 1 mala žlica origano
- 1 šalica mozzarella
- 1 žlica parmezan
- sol
- papar
- pšenično brašno, bijelo
Priprema
- Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto.
- Premažite ga umakom od rajčice. Pospite origanom i mozzarellom. Dodajte i parmezan. Dobro začinite solju i paprom.
- Ostavite u hladnjaku na oko 15 minuta poklopljeno prozirnom folijom. Ugrijte pećnicu na 200°c.
- Obložite lim za pečenje papirom i pecite 20 minuta. Ostavite da odstoji pet minuta prije posluživanja.
Izvor Skuhatćute