Pizza s mljevenim mesom

Uz pizzu poslužite umak od vrhnja i jogurta koji začinite češnjakom, timijanom, solju i paprom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 300 g mljeveno meso
  • 2 režanj češnjak
  • 80 ml crno vino
  • 2 žlica origano
  • 250 ml rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 1 kom tijesto za pizzu
  • 100 g mozzarella
  • 4 kriška pršut
  • 50 g salama, trajna ( milanska i sl. )
  • 100 g šampinjoni (uzgojeni)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • salata, zelena

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 250 Celzijevih stupnjeva.
  2. Ugrijte ulje na tavi pa dodajte mljeveno meso (govedinu) i češnjak i pržite 3 minute. Nakon toga ulijte vino i kuhajte minutu te uspite pola origana i pola umaka.
  3. Neka krčka 5 minuta pa začinite solju i paprom. Po tijestu za pizzu premažite ostatak umaka te 2/3 mozzarelle pa preko stavite smjesu s mesom, pršut, salamu, gljive te ostatak mozzarelle.
  4. Pecite 12 minuta.

Uz pizzu poslužite umak od vrhnja i jogurta koji začinite češnjakom, timijanom, solju i paprom

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr