gastro postao
Uz pizzu poslužite umak od vrhnja i jogurta koji začinite češnjakom, timijanom, solju i paprom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 300 g mljeveno meso
- 2 režanj češnjak
- 80 ml crno vino
- 2 žlica origano
- 250 ml rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- 1 kom tijesto za pizzu
- 100 g mozzarella
- 4 kriška pršut
- 50 g salama, trajna ( milanska i sl. )
- 100 g šampinjoni (uzgojeni)
- sol
- svježe mljeveni papar
- salata, zelena
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 250 Celzijevih stupnjeva.
- Ugrijte ulje na tavi pa dodajte mljeveno meso (govedinu) i češnjak i pržite 3 minute. Nakon toga ulijte vino i kuhajte minutu te uspite pola origana i pola umaka.
- Neka krčka 5 minuta pa začinite solju i paprom. Po tijestu za pizzu premažite ostatak umaka te 2/3 mozzarelle pa preko stavite smjesu s mesom, pršut, salamu, gljive te ostatak mozzarelle.
- Pecite 12 minuta.
Uz pizzu poslužite umak od vrhnja i jogurta koji začinite češnjakom, timijanom, solju i paprom
Izvor Skuhatćute