Ostaci od jučer? Imamo rješenje: Pizza s piletinom!

Thinkstock
Pripremite zasitan talijanski specijalitet s piletinom, gljivama i mozzarellom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1369

Potrebno vam je

  • 450 g integralno tijesto za pizzu
  • 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 šalica gljive miješane, razne
  • 0.50 šalica mozzarella
  • 0.50 mala žlica majčina dušica
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 režanj češnjak
  • 2 šalica luk ,crveni
  • 1 šalica crvena paprika

Priprema

  1. Na ulju propirjajte nasjeckanu piletinu sa solju, lukom, paprom i sjeckanim češnjakom.
  2. Dodajte gljive, nasjeckanu papriku i majčinu dušicu. Kuhajte dok piletina ne omekša.
  3. Na razvaljeno tijesto rasporedite polovicu sira pa piletinu i ostatak sira. Pecite 20-ak minuta na 200°c.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr