Pogačice od lisnatog tijesta

Vol-au-vents ili "puslice" su pogačice od lisnatog tijesta punjene ukusnim nadjevom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 523

Potrebno vam je

  • 20 kom šampinjoni (uzgojeni)
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica majčina dušica
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 380 g lisnato tijesto
  • pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 žlica tapenada od maslina
  • 1 žlica mileram

Priprema

  1. Jaje lagano istučemo. Gljive obrišemo. U veliku zdjelu stavimo gljive, ulje i majčinu dušicu, posolimo i popaprimo, a zatim pomiješamo. U drugu zdjelu umiješamo tapenadu i mileram.
  2. Lisnato tijesto razvaljamo na oko 6 mm debljine pa ga izrežemo šalicom. Nožem napravimo rez oblika kruga u sredini tijesta, barem 6 mm od ruba prema centru pazeći da ne prorežemo tijesto do kraja.
  3. Pečemo oko 10 minuta u pećnici na 200 °C. Kad je gotovo, nožem uklonimo dio iz sredine košarice.
  4. U sredinu svakog stavimo malo smjese s tapenadom i gljivu na vrh.
  5. Rubove krugova premažemo jajetom, a zatim ih zapečemo u pećnici oko 10 minuta.

Izvor 'Kuhinje svijeta - Francuska kuharica'

Posjeti Gastro.hr