gastro postao
Vol-au-vents ili "puslice" su pogačice od lisnatog tijesta punjene ukusnim nadjevom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 523
Potrebno vam je
- 20 kom šampinjoni (uzgojeni)
- 4 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica majčina dušica
- sol
- svježe mljeveni papar
- 380 g lisnato tijesto
- pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- 2 žlica tapenada od maslina
- 1 žlica mileram
Priprema
- Jaje lagano istučemo. Gljive obrišemo. U veliku zdjelu stavimo gljive, ulje i majčinu dušicu, posolimo i popaprimo, a zatim pomiješamo. U drugu zdjelu umiješamo tapenadu i mileram.
- Lisnato tijesto razvaljamo na oko 6 mm debljine pa ga izrežemo šalicom. Nožem napravimo rez oblika kruga u sredini tijesta, barem 6 mm od ruba prema centru pazeći da ne prorežemo tijesto do kraja.
- Pečemo oko 10 minuta u pećnici na 200 °C. Kad je gotovo, nožem uklonimo dio iz sredine košarice.
- U sredinu svakog stavimo malo smjese s tapenadom i gljivu na vrh.
- Rubove krugova premažemo jajetom, a zatim ih zapečemo u pećnici oko 10 minuta.
Izvor 'Kuhinje svijeta - Francuska kuharica'