Idealan prilog: Složenac od palente i slanine

Thinkstock
Složenac od palente, slanine i sire idealan je prilog mesnim jelima, a možete ga pretvoriti i u genijalno glavno jelo. Otkrijte kako!
Vidi originalni članak

Ovo jelo bit će sjajan prilog raskošnom nedjeljom doručku, a ostatke možete iskoristiti za ukusno glavno jelo sljedećeg dana. 

 

Namirnica tjedna Palenta: Okusi djetinjstva u nekim novim kombinacijama

 

Sve što trebate jest napraviti sendvič od palente, slanine i sira, a zatim ga, prije samog posluživanja, narezati na kocke i grillati na tavi kako biste dobili hrskavu koricu.

 

Prilog za pet Nezamislivo dobra palenta s bundevom

 

Pripremate li ga sljedeći dan, sjajna ideja bit će pohanje u krušnim mrvicama. Kocke složenca uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice, kratko pržite dok ne poprimi zlatnu boju i poslužite uz omiljeni umak. Brzo, fino i jednostavno!

 

 

Potrebno vam je:

  • 300 g kukuruznog brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 500 ml vode
  • 2 žličice soli
  • 200 g topljivog sira
  • 200 g slanine

Priprema:

  1. Pomiješajte vodu i mlijeko (prema želji dodajte i malo maslaca, vlasca i bosiljka), posolite i pustite da zakipi.
  2. Miješajući, uspite kukuruznu krupicu i kuhajte 15-20 minuta.
  3. Polovicu još vruće palente ulijte na namašćeni lim i razvucite. Složite sir i slaninu koju ste najprije nasjeckali i popržili te zalijte preostalom palentom.
  4. Pustite da se palenta stisne i lagano ohladi.
  5. Režite na kocke, a zatim bacite na gril tavu i lagano zarumenite kocke.
  6. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr