Ovo jelo bit će sjajan prilog raskošnom nedjeljom doručku, a ostatke možete iskoristiti za ukusno glavno jelo sljedećeg dana.
Sve što trebate jest napraviti sendvič od palente, slanine i sira, a zatim ga, prije samog posluživanja, narezati na kocke i grillati na tavi kako biste dobili hrskavu koricu.
Pripremate li ga sljedeći dan, sjajna ideja bit će pohanje u krušnim mrvicama. Kocke složenca uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice, kratko pržite dok ne poprimi zlatnu boju i poslužite uz omiljeni umak. Brzo, fino i jednostavno!
Potrebno vam je:
- 300 g kukuruznog brašna
- 500 ml mlijeka
- 500 ml vode
- 2 žličice soli
- 200 g topljivog sira
- 200 g slanine
Priprema:
- Pomiješajte vodu i mlijeko (prema želji dodajte i malo maslaca, vlasca i bosiljka), posolite i pustite da zakipi.
- Miješajući, uspite kukuruznu krupicu i kuhajte 15-20 minuta.
- Polovicu još vruće palente ulijte na namašćeni lim i razvucite. Složite sir i slaninu koju ste najprije nasjeckali i popržili te zalijte preostalom palentom.
- Pustite da se palenta stisne i lagano ohladi.
- Režite na kocke, a zatim bacite na gril tavu i lagano zarumenite kocke.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!