Predobra krem juha s pečenom mrkvom

Anna Jakutajc Wojtalik/Unsplash Krem juha s pečenom mrkvom
Krem juha s pečenom mrkvom odlično je rješenje kad ti se jeden nešto na žlicu. Pečeno povrće ubaci u blender i brzo pripremi krem juhu punu okusa!
Vidi originalni članak

Krem juha s pečenom mrkvom savršen je izbor za svako doba dana i svako doba godine. Bez obzira na sezonu, svi sastojci su široko dostupni i pristupačni, a tako i glavna zvijezda ove juhe - mrkva. I priprema je brza i jednostavna. Većinu posla će umjesto tebe odraditi pećnica i blender!

 

na žlicu... Ovaj recept za juhu od rajčice vrijedi isprobati!

 

Količine navedene u nastavku dovoljne su za čak 6 porcija. Imaj na umu da rashlađenu juhu možeš prebaciti u plastičnu posudu i smrznuti je na čak 3 mjeseca. Večer prije serviranja je izvadi iz zamrzivaču, pusti da se odmrzne u hladnjaku pa je zagrij na laganoj vatri. Dobar tek!

Krem juha s pečenom mrkvom

Sastojci:

  • 1 crvena paprika babura
  • 3 velike ljutike
  • 2 cm korijena đumbira
  • 700 g mrkve
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1/2 žličice kumina
  • 100 ml suncokretovog ulja
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • sol, papar

 

sreća u tanjuru Savršena krem juha od poriluka i pastrnjaka

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. 
  2. Očisti i nareži mrkvu, papriku i ljutiku na veće komade. Pomiješaj ih pa dodaj oguljeni i prepolovljeni đumbir. 
  3. Prelij maslinovim uljem, začini soli i kuminom pa sve dobro promiješaj.
  4. Prebaci na lim za pečenje i peci 40-ak minuta, dok povrće ne omekša.
  5. Pečeno povrće prebaci u veliki blender. Dodaj temeljac i vrhnje, začini paprom pa blendaj dok ne dobiješ krem juhu.
  6. Ako je juha pregusta, dodaj malo vode ili temeljca. Isprobaj i dodatno začini soli i paprom.

 

zima na žlicu Krepka i zasitna juha od kopra i kiselih krastavaca

 

Posjeti Gastro.hr