Predobra pečena cvjetača sa slanutkom i narom

Jennifer Schmidt/Unsplash Pečena cvjetača
Ako se želiš malo odmaknuti od klasičnih priloga, obavezno isprobaj kombinaciju hrskave cvjetače i slanutka s osvježavajućim narom.
Vidi originalni članak

Ovaj zanimljiv prilog bit će odlična izbor za blagdanski stol, i zbog okusa i zbog kombinacije boja. Prikladan je za vegane i goste koji su na prehrani bez glutena, a uz to je i bogat proteinima.

Ovaj prilog također može poslužiti i kao bogata blagdanska salata, ako dodaš špinat, rukolu i/ili matovilac i dodatno začiniš maslinovim uljem i limunom. 

 

hrskavo i fino Polpete od cvjetače lagan su i zdrav obrok

 

Pečena cvjetača sa slanutkom i narom

Sastojci:

  • 1 srednja glavica cvjetače
  • konzerva slanutka (400 g)
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica slatke crvene paprike
  • 1 žličica čilija u prahu
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica limunovog soka
  • 5 žlica bobica nara
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Postupak:

  1. Slanutak isperi i ocijedi. Cvjetaču očisti i nareži na manje komade.
  2. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva.  
  3. U velikoj posudi pomiješaj cvjetaču i slanutak pa začini svim navedenim začinima i prelij maslinovim uljem i sokom limuna. Dobro promiješaj!
  4. Rasporedi cvjetaču i slanutak po limu za pečenje i peci otprilike 45 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
  5. Pečeni slanutak i cvjetaču pomiješaj s narom i nasjeckanim svježim peršinom. Posluži odmah!

 

povrće je glavno! Pripremi odrezak od cvjetače i zaboravi na meso

Posjeti Gastro.hr