Ako se želiš malo odmaknuti od klasičnih priloga, obavezno isprobaj kombinaciju hrskave cvjetače i slanutka s osvježavajućim narom.
Pečena cvjetača - ovo zanimljivo jelo, koje možeš poslužiti kao glavno jelo ili kao izdašan i ukusan prilog, bit će odličan izbor za blagdanski stol, i zbog okusa i zbog kombinacije boja. Prikladan je za vegane i goste koji su na prehrani bez glutena, a uz to je i bogat proteinima.
Pečena cvjetača može se poslužiti i kao bogata blagdanska salata, ako dodaš špinat, rukolu i/ili matovilac i dodatno začiniš maslinovim uljem i limunom.
Pečena cvjetača
foto: Jennifer Schmidt/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Pečena cvjetača sa slanutkom i narom
10 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Cvjetača
1
kom
Kuhani slanutak
400
g
Češnjak u prahu
1
žličica
Kumin
1
žličica
Sušena slatka paprika
1
žličica
Chili u prahu
1
žličica
Sol
1
žličica
Maslinovo ulje
2
žlica
Sok od limuna
1
žlica
Nar
5
žlica
Listići svježeg peršina
2
žlica
Postupak
Slanutak isperi i ocijedi. Cvjetaču očisti i nareži na manje komade.
Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva.
U velikoj posudi pomiješaj cvjetaču i slanutak pa začini svim navedenim začinima i prelij maslinovim uljem i sokom limuna. Dobro promiješaj!
Rasporedi cvjetaču i slanutak po limu za pečenje ipeci otprilike 45 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
Pečeni slanutak i cvjetaču pomiješaj s narom i nasjeckanim svježim peršinom. Posluži odmah!