Kad je veza u krizi - napravite rizi-bizi!

Shutterstock
Jednostavno i brzo, a vraća u mladost! Za još ukusnije jelo posipajte rizi parmezanom i nasjeckanim peršinom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 3022

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 4 žlica maslac, slani
  • 2 šalica luk ,crveni
  • 5 šalica grašak zeleni, u zrnu
  • 5 šalica povrtni temeljac
  • 0.50 šalica riža, polirana (ili brašno )
  • 0.50 šalica parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 mala žlica kurkuma

Priprema

  1. Zagrijte ulje i dvije žlice maslaca u posudi na srednjoj vatri. Dodajte luk i pirjajte od pet do deset minuta. Umiješajte grašak i posolite. Pirjajte minutu, dvije pa ulijte šalicu temeljca.
  2. Poklopite posudu, smanjite malo vatru i kuhajte grašak dok ne počne mekšati oko pet minuta.
  3. Umiješajte rižu i četiri šalice preostalog temeljca. Pokrijte posudu pa lagano kuhajte. Kuhajte rižu povremeno miješajući dok ne omekša, oko 20 minuta.
  4. Maknite posudu s vatre pa zalijte rižu i grašak preostalom šalicom temeljca ako je potrebno. Umiješajte preostale dvije žlice maslaca, šafran i pola parmezana. Posolite i popaprite ako želite.

Jednostavno i brzo, a vraća u mladost! Za još ukusnije jelo posipajte rizi parmezanom i nasjeckanim peršinom

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr