gastro postao
Jednostavno i brzo, a vraća u mladost! Za još ukusnije jelo posipajte rizi parmezanom i nasjeckanim peršinom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 3022
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 4 žlica maslac, slani
- 2 šalica luk ,crveni
- 5 šalica grašak zeleni, u zrnu
- 5 šalica povrtni temeljac
- 0.50 šalica riža, polirana (ili brašno )
- 0.50 šalica parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 mala žlica kurkuma
Priprema
- Zagrijte ulje i dvije žlice maslaca u posudi na srednjoj vatri. Dodajte luk i pirjajte od pet do deset minuta. Umiješajte grašak i posolite. Pirjajte minutu, dvije pa ulijte šalicu temeljca.
- Poklopite posudu, smanjite malo vatru i kuhajte grašak dok ne počne mekšati oko pet minuta.
- Umiješajte rižu i četiri šalice preostalog temeljca. Pokrijte posudu pa lagano kuhajte. Kuhajte rižu povremeno miješajući dok ne omekša, oko 20 minuta.
- Maknite posudu s vatre pa zalijte rižu i grašak preostalom šalicom temeljca ako je potrebno. Umiješajte preostale dvije žlice maslaca, šafran i pola parmezana. Posolite i popaprite ako želite.
Jednostavno i brzo, a vraća u mladost! Za još ukusnije jelo posipajte rizi parmezanom i nasjeckanim peršinom
Izvor Skuhatćute