Proljetni rižoto od šparoga

Izvrstan izbor za ručak ili večeru uz popularnu proljetnu namirnicu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 622

Potrebno vam je

  • 0.50 dl ulje maslinovo
  • 100 g mladi luk
  • 1 vezica šparoge, divlje
  • 240 g riža, dugog zrna
  • 2 dl vino bijelo
  • 1 list peršin, list
  • 40 g parmezan
  • 250 ml vrhnje za kuhanje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Šparoge operite. Koristite samo mekane vrhove, deblje vrhove možete posebno skuhati te ih kasnije dodati.
  2. Luk sitno nasjeckajte te ga zajedno sa šparogama pirjajte na vrućem maslinovom ulju.
  3. Dodajte rižu, miješajte ju s drvenom kuhačom uz učestalo podlijevanje bijelim vinom.
  4. Začinite po želji sa soli, paprom i sjeckanim peršinom.
  5. Dodajte po želji malo vrhnja za kuhanje.

Izvrstan izbor za ručak ili večeru uz popularnu proljetnu namirnicu

Izvor Zdrava Krava

Posjeti Gastro.hr