gastro postao
Izvrstan izbor za ručak ili večeru uz popularnu proljetnu namirnicu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 622
Potrebno vam je
- 0.50 dl ulje maslinovo
- 100 g mladi luk
- 1 vezica šparoge, divlje
- 240 g riža, dugog zrna
- 2 dl vino bijelo
- 1 list peršin, list
- 40 g parmezan
- 250 ml vrhnje za kuhanje
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Šparoge operite. Koristite samo mekane vrhove, deblje vrhove možete posebno skuhati te ih kasnije dodati.
- Luk sitno nasjeckajte te ga zajedno sa šparogama pirjajte na vrućem maslinovom ulju.
- Dodajte rižu, miješajte ju s drvenom kuhačom uz učestalo podlijevanje bijelim vinom.
- Začinite po želji sa soli, paprom i sjeckanim peršinom.
- Dodajte po želji malo vrhnja za kuhanje.
Izvrstan izbor za ručak ili večeru uz popularnu proljetnu namirnicu
Izvor Zdrava Krava