Prva postava: Top 11 jela s jajima

Neodoljive delicija s jajima i detaljne upute kako napraviti domaću majonezu. A to je tek početak...
Vidi originalni članak

Jaja su zahvalna namirnica koju možete pripremiti na razne načine odlično će se spojiti s raznim okusima i vama osigurati najslađi doručak, ručak ili večeru. Deserti su gotovo nezamislivi bez pokojeg jaja, a ako imate sreće pa nabavite domaća, za vaše torte i kolače sigurno će se daleko čuti. Izdvojili smo 15 jednostavnih recepata koje morate isprobati, a za ljubitelje najpopularnijeg dodatka od jaja morali smo otkriti kako se radi majoneza!

Njezino veličanstvo Brzo i lako napravite sami savršenu majonezu

Vjerojatno prvo jelo od jaja koje vam padne na pamet je omlet. Naizgled jednostavno za pripremu, ipak krije neke zamke koje mogu činiti veliku razliku u okusima i teksturi. Stoga saznajte Tajnu pripreme savršenog omleta i odaberite Šareni omlet ili Omlet s povrćem za najbolji početak dana.

Dobro jutro! Omlet s povrćem za savršen ulazak u dan!

jelo od jaja Šareni omlet za savršeno jutro!

omlet

Obožavamo sir! Zarolajte omlet za apsolutno savršen doručak

U pećnici pripremite bogato glavno jelo s lukom, češnjakom, papričicama, slanutkom i feta sirom prema receptu za Poširana jaja u crvenom umaku ili iznenadite goste brzinskim sočnim Punjenim jajima. Još jedan recept koji je idealan za tulume i cocktail partyje je za jelo koje će vaše goste osvojiti već na prvi pogled. Mramorna kineska jaja istočnjačka su poslastica koja izgledom i okusom odražavaju tradicionalnu azijsku kuhinju i za koju ćete već nakon prvog pokušaja odlučiti da će biti često jelo na vašem meniju.

Recepti Poširana jaja u crvenom umaku

finger food Punjena jaja

finger food Mramorna kineska jaja

Sljedeće jelo je veoma ukusni tradicionalni talijanski specijalitet koji je vrlo jednostavan za pripremu, a potrebna su vam samo jaja, bijeli kruh, temeljac i naribani sir. Juha od jaja ili Zuppa pavese delikatesa je koju obavezno morate probati. Možete odabrati i kombinaciju omleta i francuskog specijaliteta quichea koju možete puniti povrćem, mesom ili tjesteninom prema receptu za Fritatu od špinata, šunke i rajčica.

juha Zuppa pavese

Najbrži proljetni ručak: Fritata sa skutom i rajčicama

Jaja će vas osvojiti i u raznim salatama. Prva je Salata primavera, a bogati tanjur slobodno možete poslužiti kao glavno jelo. Za Salatu s jajima i slanutkom bit će vam potrebno samo pola sata, a kombinacija slanutka, rajčice, paprike, kukuruza, radiča i salate s ukusnim umakom zaokupit će vam maštu cijeli dan. Treća salata koju predlažemo, osim jaja, sadrži špinat, dimljeni kravlji sir i hrskave kockice slanine, a upute za pripremu potražite na linku Jaja sa špinatom.

salata Salata primavera

salata Salata s jajima i slanutkom

Mnogo je deserata u kojima jaja igraju glavnu ulogu. Za vas smo izdvojili dva tradicionalna i jedno nizozemsko alkoholno piće koje će savršeno zaokružiti svako slavlje. Najjednostavnija i jedna od ukusnijih slastica od jaja svakako je Rožata. Za pripremu ove kreme potrebno je vrlo malo namirnica i malo strpljenja, kao i za Paradižot pa predlažemo da se odvažite i uživate u tradicionalnim specijalitetima. Za kraj pripremite Advocaat, nizozemsko alkoholno piće od jaja i šećera i savršeno zaokružite gurmansku priču o jajima.

piće Advocaat

Posjeti Gastro.hr