Recepti 13. listopada 2014.

Poširana jaja u crvenom umaku

Poširana jaja u crvenom umaku
gastro postao gastro.24sata.hr
Uzmite bijeli i crveni luk, malo papričice, dodajte jaja i sve zapecite u pećnici

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 30

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 režanj češnjak
  • 1 kom čili papričica
  • 1 šalica slanutak, konzerva
  • 2 mala žlica crvena paprika
  • 1 mala žlica kim
  • 500 g pelati
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 šalica feta sir
  • 8 kom jaje kokošje
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 žlica korijander

Priprema

  1. Zagrijati pećnicu na 220˚C.
  2. U velikoj vatrostalnoj tavi na zagrijanom ulju pirjati luk, češnjak i jalapeno papričicu dok luk omekša, oko 8 minuta. Zatim dodati slanutak, papriku i kim pa kuhati još oko 2 minute.
  3. Dodati pelate sa sokom pa zagrijati do vrenja, zatim smanjiti vatru i kuhati 15-ak minuta dok se umak zgusne uz povremeno miješanje.
  4. Začiniti sa soli i paprom te ravnomjerno rasporediti komadiće feta sira po tavi. Razbiti jedno po jedno jaje ravnomjerno po cijeloj površini tave. Tavu premjestiti u zagrijanu pećnicu i peći dok bjelanjci očvrsnu, a žutanjci ostanu još djelomičn tekući, otprilike 5-8 minuta.

Uzmite bijeli i crveni luk, malo papričice, dodajte jaja i sve zapecite u pećnici

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.