gastro postao
Uzmite bijeli i crveni luk, malo papričice, dodajte jaja i sve zapecite u pećnici
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 30
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 4 režanj češnjak
- 1 kom čili papričica
- 1 šalica slanutak, konzerva
- 2 mala žlica crvena paprika
- 1 mala žlica kim
- 500 g pelati
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 šalica feta sir
- 8 kom jaje kokošje
- 1 žlica peršin, list
- 1 žlica korijander
Priprema
- Zagrijati pećnicu na 220˚C.
- U velikoj vatrostalnoj tavi na zagrijanom ulju pirjati luk, češnjak i jalapeno papričicu dok luk omekša, oko 8 minuta. Zatim dodati slanutak, papriku i kim pa kuhati još oko 2 minute.
- Dodati pelate sa sokom pa zagrijati do vrenja, zatim smanjiti vatru i kuhati 15-ak minuta dok se umak zgusne uz povremeno miješanje.
- Začiniti sa soli i paprom te ravnomjerno rasporediti komadiće feta sira po tavi. Razbiti jedno po jedno jaje ravnomjerno po cijeloj površini tave. Tavu premjestiti u zagrijanu pećnicu i peći dok bjelanjci očvrsnu, a žutanjci ostanu još djelomičn tekući, otprilike 5-8 minuta.
Uzmite bijeli i crveni luk, malo papričice, dodajte jaja i sve zapecite u pećnici