Recepti 13. listopada 2014.

Mramorna kineska jaja

Mramorna kineska jaja
gastro postao gastro.24sata.hr
Poslužite ih sa salatom od špinata ili krastavaca, začinjena sojinim umakom i sezamovim uljem

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 3

Potrebno vam je

  • 4 kom jaje kokošje
  • 1 žlica crni čaj
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 0.50 mala žlica sol
  • 1 žlica soja umak
  • 2 dl voda

Priprema

  1. Jaja kuhati 5 minuta u vreloj vodi na laganoj vatri u maloj posudi. Izvaditi iz vode i na kori jaja drškom noža načiniti pukotine.
  2. U drugu posudu uliti 2 dl vode, dodati listiće čaja, zvjezdasti anis, šećer, sol i sojin umak, kuhati a kad voda proključa oprezno uroniti jaja.
  3. Neka vrije na laganoj vatri dok se ne pojavi obojenost, ali zadržati tanku ovojnicu, koja mora ostati obojena poput mramora. Ova se jaja mogu poslužiti sa salatom od špinata ili krastavaca, začinjena sojinim umakom i sezamovim uljem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.