gastro postao
                                            
                                        
                                    Poslužite ih sa salatom od špinata ili krastavaca, začinjena sojinim umakom i sezamovim uljem
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 4 kom jaje kokošje
 - 1 žlica crni čaj
 - 1 mala žlica šećer, kristal
 - 0.50 mala žlica sol
 - 1 žlica soja umak
 - 2 dl voda
 
Priprema
- Jaja kuhati 5 minuta u vreloj vodi na laganoj vatri u maloj posudi. Izvaditi iz vode i na kori jaja drškom noža načiniti pukotine.
 - U drugu posudu uliti 2 dl vode, dodati listiće čaja, zvjezdasti anis, šećer, sol i sojin umak, kuhati a kad voda proključa oprezno uroniti jaja.
 - Neka vrije na laganoj vatri dok se ne pojavi obojenost, ali zadržati tanku ovojnicu, koja mora ostati obojena poput mramora. 
Ova se jaja mogu poslužiti sa salatom od špinata ili krastavaca, začinjena sojinim umakom i sezamovim uljem.