Povrće iz woka s rižom

Thinkstock
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 404

Potrebno vam je

  • 1.50 šalica riža, dugog zrna
  • 3 šalica voda
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 100 g grašak zeleni (smrznuti)
  • 2 žlica ulje, biljno
  • 2 žlica ulje sezamovo
  • 2 kom jaje kokošje
  • soja umak

Priprema

  1. Rižu stavite grijati s vodom u srednju posudu. Kada voda zakipi smanjite jačinu vatre, poklopite i kuhajte 20 min.
  2. U posebnoj posudi kuhajte tanko narezanu mrkvu u kipućoj vodi 10-ak min, a zadnjih 5 min dodajte i grašak. Procijedite.
  3. Wok zagrijte na jakoj vatri, ulijte žlicu ulja pa dodajte mrkvu i grašak te pržite pola minute.
  4. Razbijte jaja direktno u wok i brzo miješajte da se jaja pomiješaju s povrćem.
  5. Umiješajte kuhanu rižu, začinite sa soja sosom po ukusu i promiješajte.
  6. Na kraju pošpricajte sa sezamovim uljem.
Posjeti Gastro.hr