Pržene trlje - jednostavnost je ponekad najbolja
Trlja - riba posebnog, slatkastog okusa. Sitnije se prže u komadu, a krupnije filetiraju
Najjednostavniji način pripreme ribe ponekad je i najukusniji. Pržena trlja oduševit će i one najizbirljivije, a uz nju možeš poslužiti blitvu ili raštiku s krumpirom
Tek sutra završava lovostaj na srdele, no danas je Čista srijeda, jede se riba... I što sad, ako želimo pojesti neku sitne ribe povoljnije cijene? Odlično rješenje su sitne trlje, koje se također mogu vrlo jednostavno i brzo pripremiti.
Naš današnji odabir su jednostavne, pržene trlje. Već smo ih pripremali i bile su nam jako fine, a slično smo ih pripremali i u pećnici - pekli smo ih 10-ak minuta na 190 stupnjeva i također su bile fantastične i slasne, a pripremljene s manje masnoće.
Donosimo ti jednostavan recept za prženje trlje koje su brzo gotove i svidjet će se svima, čak i onima koji nisu baš ludi za ribom.
Pržene trlje
(za 4 osobe, jednostavno, 30 minuta)
Sastojci:
- 1 kg sitnijih trlja od kamena
- pšenično brašno, bijelo
- ulje za prženje
- sol
- sok od pola limuna
Postupak:
- Trlje očisti od ljuski, izvadi im utrobu i škrge (glavu ostavi).
- Operi ih i posuši, potom uvaljaj u brašno.
- Poprži trlje ih na vrućem ulju, posoli i nakapaj limunovim sokom.
- Pržene trlje stavi na kuhinjski ubrus da se upije višak masnoće.
- Posluži uz blitvu ili raštiku s krumpirom.
#riba
#jelo od ribe
#ručak
#glavno jelo
#niskokaloricna prehrana
#Mediteranske zemlje
#večera
#trlja
#prženje
#maslinovo ulje
#recept