Recepti 14. veljače 2024.

Pržene trlje - jednostavnost je ponekad najbolja

trlja
Trlja - riba posebnog, slatkastog okusa. Sitnije se prže u komadu, a krupnije filetiraju foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Najjednostavniji način pripreme ribe ponekad je i najukusniji. Pržena trlja oduševit će i one najizbirljivije, a uz nju možeš poslužiti blitvu ili raštiku s krumpirom

Tek sutra završava lovostaj na srdele, no danas je Čista srijeda, jede se riba... I što sad, ako želimo pojesti neku sitne ribe povoljnije cijene? Odlično rješenje su sitne trlje, koje se također mogu vrlo jednostavno i brzo pripremiti.

 

Popečci od oslića Možda vas zanima... Hrskavi popečci od oslića s mirisom timijana Recepti

 

Naš današnji odabir su jednostavne, pržene trlje. Već smo ih pripremali i bile su nam jako fine, a slično smo ih pripremali i u pećnici - pekli smo ih 10-ak minuta na 190 stupnjeva i također su bile fantastične i slasne, a pripremljene s manje masnoće. 

Donosimo ti jednostavan recept za prženje trlje koje su brzo gotove i svidjet će se svima, čak i onima koji nisu baš ludi za ribom.

trlje | Author: Duško Jaramaz/PIXSELL Krupnije trlje mogu se i filatirati, ali oprez - njihovo je meso vrlo krhko foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Pržene trlje

(za 4 osobe, jednostavno, 30 minuta)

Sastojci:

  • 1 kg sitnijih trlja od kamena
  • pšenično brašno, bijelo
  • ulje za prženje
  • sol
  • sok od pola limuna

Postupak:

  1. Trlje očisti od ljuski, izvadi im utrobu i škrge (glavu ostavi).
  2. Operi ih i posuši, potom uvaljaj u brašno.
  3. Poprži trlje ih na vrućem ulju, posoli i nakapaj limunovim sokom.
  4. Pržene trlje stavi na kuhinjski ubrus da se upije višak masnoće.
  5. Posluži uz blitvu ili raštiku s krumpirom.

 

riblji fileti Možda vas zanima... Kako očistiti ribu i od najsitnijih kostiju Špajza Pašteta od tune Možda vas zanima... Najbolja pašteta od tune spremna je za par minuta! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.