Najjednostavniji način pripreme ribe ponekad je i najukusniji. Pržena trlja oduševit će i one najizbirljivije, a uz nju možeš poslužiti blitvu ili raštiku s krumpirom
Tek sutra završava lovostaj na srdele, no danas je Čista srijeda, jede seriba... I što sad, ako želimo pojesti neku sitne ribe povoljnije cijene? Odlično rješenje su sitne trlje, koje se također mogu vrlo jednostavno i brzo pripremiti.
Naš današnji odabir su jednostavne, pržene trlje. Već smo ih pripremali i bile su nam jako fine, a slično smo ih pripremali i u pećnici - pekli smo ih 10-ak minuta na 190 stupnjeva i također su bile fantastične i slasne, a pripremljene s manje masnoće.
Donosimo ti jednostavan recept za prženje trlje koje su brzo gotove i svidjet će se svima, čak i onima koji nisu baš ludi za ribom.
Slasne trlje na šibenskoj tržnici
foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Ne gasi ekran dok kuham
Pržene trlje
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Trlja od kamena
1
kg
Brašno
Suncokretovo ulje
Sol
Sok od limuna
0,50
kom
Postupak
Trlje očisti od ljuski, izvadi im utrobu i škrge (glavu ostavi).
Operi ih i posuši, potom uvaljaj u brašno.
Poprži trlje na vrućem ulju, posoli i nakapaj limunovim sokom.
Pržene trlje stavi na kuhinjski ubrus da se upije višak masnoće.