Recepti Riba 22. studenoga 2024.

PRŽENE TRLJE Jednostavno, sočno i jako, jako fino

trlja
Trlja - riba posebnog, slatkastog okusa. Sitnije se prže u komadu, a krupnije filetiraju
foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Najjednostavniji način pripreme ribe ponekad je i najukusniji. Pržena trlja oduševit će i one najizbirljivije, a uz nju možeš poslužiti blitvu ili raštiku s krumpirom

Tek sutra završava lovostaj na srdele, no danas je Čista srijeda, jede se riba... I što sad, ako želimo pojesti neku sitne ribe povoljnije cijene? Odlično rješenje su sitne trlje, koje se također mogu vrlo jednostavno i brzo pripremiti.

Popečci od oslića Možda vas zanima... Hrskavi popečci od oslića s mirisom timijana Recepti

Najbolji savjeti za pržene trlje

Naš današnji odabir su jednostavne, pržene trlje. Već smo ih pripremali i bile su nam jako fine, a slično smo ih pripremali i u pećnici - pekli smo ih 10-ak minuta na 190 stupnjeva i također su bile fantastične i slasne, a pripremljene s manje masnoće. 

Donosimo ti jednostavan recept za prženje trlje koje su brzo gotove i svidjet će se svima, čak i onima koji nisu baš ludi za ribom.

trlje | Author: Duško Jaramaz/PIXSELL Slasne trlje na šibenskoj tržnici foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Ne gasi ekran dok kuham

Pržene trlje
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Trlja od kamena 1 kg
  • Brašno
  • Suncokretovo ulje
  • Sol
  • Sok od limuna 0,50 kom
Postupak
  1. Trlje očisti od ljuski, izvadi im utrobu i škrge (glavu ostavi).


  2. Operi ih i posuši, potom uvaljaj u brašno.


  3. Poprži trlje na vrućem ulju, posoli i nakapaj limunovim sokom.


  4. Pržene trlje stavi na kuhinjski ubrus da se upije višak masnoće.


  5. Posluži uz blitvu ili raštiku s krumpirom.


riblji fileti Možda vas zanima... Kako očistiti ribu i od najsitnijih kostiju Špajza Pašteta od tune Možda vas zanima... Najbolja pašteta od tune spremna je za par minuta! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.