Ponekad je sve što želimo fina slastica koja se brzo priprema. A mirisne, hrskave i neodoljive slastice u kojima su glavne zvijezde jabuke i lisnato tijesto upravo su ono što nam danas treba! Za pripremu će ti biti potrebne sočne jabuke, lisnato tijesto, začini i malo dobre volje!
Napravi domaće lisnato tijesto
Mnogi ljudi zaziru od samostalne izrade lisnatog tijesta jer se umijeće "listanja" naizgled doima kompliciranim, međutim u stvarnosti, zaista nije tako komplicirano! Za taj pothvat potrebno je tek nekoliko jednostavnih sastojaka i repetitivnih postupaka.
Uz malo prakse, najveći dio vremena oduzet će ti period odmaranja tijesta, što je idealno vrijeme za pronalazak novog recepta u kojem ćeš svoje domaće lisnato tijesto upotrijebiti. Ako se želiš okušati u izradi domaćeg tijesta, preporučujemo ti da slijediš recept u nastavku.
Lisnato tijesto
Za one koji su u žurbi, paket kupovnog lisnatog tijesta bit će dobra alternativa. U nastavku ti donosimo prijedloge za 2 sezonske kombinacije s jabukama, koje će sigurni smo oduševiti tvoje nepce. Ono što će te također oduševiti jest i činjenica da su ove neodoljive slastice jako brzo gotove (ako imaš spremno lisnato tijesto).
1. Brzinska slastica od lisnatog tijesta, oraha i jabuka
Za pripremu brzinske galete od jabuka i oraha trebat će ti manje od 20 minuta! Galette od lisnatog tijesta s orasima i jabukom donosi okuse djetinjstva u modernom obliku.
Činit će ti se kao da jedeš orahnjaču i štrudlu od jabuka u jednom, a priprema će ti oduzeti manje od pola sata. Uz to, ugodna je i oku. Ne znam što čekaš, uhvati se valjka!
Lisnato tijesto, jabuke i orasi
2. Neodoljive ružice od jabuka i lisnatog tijesta
Uz par kratkih uputa, pripremit ćeš ih bez problema! Za dobar rezultat ključno je kupiti lijepe crvene jabuke i narezati ih na podjednake, vrlo tanke kriške. Jednako precizna moraš biti i pri valjanju tijesta i rolanju.
Dakle, nisu ti potrebne neke posebne slastičarske sposobnosti, već samo malo strpljenja. Recept je dostatan za šest ružica, ali ti predlažemo da odmah udvostručiš sastojke.