Novo ruho klasika: Punjene pečene paprike

Stockfood
Danas vam donosimo recept za jelo u kojem možete uživati nekoliko dana. A i oduševit će sve obožavatelje klasičnih punjenih paprika!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 794

iz bakine kuharice Neodoljivo dobre punjene paprike

 

Potrebno vam je

  • 8 crvenih paprika
  • 2 žlica maslinova ulja
  • luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 250 g mljevene junetine
  • 1 mala žlica soli
  • 0.25 male žlice papra
  • 1 mala žlica kima
  • 2 šalice smeđe riže
  • 400 g pelata
  • 280 g kukuruza
  • 460 g smeđeg graha
  • 0.50 šalice kiselog vrhnja 
  • 0.50 šalice peršina
  • 1.50 šalice goude

Brzo, ljetno i fino Ljetne radosti: Zapečene tikvice punjene puretinom

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 celzijevih stupnjeva. Prepolovite i očistite paprike. Premažite ih uljem iznutra i izvana.
  2. Nauljite lim za pečenje pa stavite paprike. U velikoj tavi prepržite luk na dvije žlice ulja. Dodajte češnjak pa smanjite temperaturu i pirjajte još 3-5 minuta.
  3. Povećajte temperaturu i dodajte mljevenu junetinu. Pirjajte dok meso ne izgubi ružičastu boju.
  4. Umiješajte meksički začin, sol, papar, kim, smeđu rižu, kockice rajčice, kukuruz, grah, peršin te kiselo vrhnje i sir.
  5. Napunite paprike i pecite ih 45-50 min. Izvadite ih, pospite sirom pa zapecite tri minute u pećnici dok sir ne dobije boju.

Mirisne pečene paprike punjene piletinom i tjesteninom

Posjeti Gastro.hr