gastro postao
Nema ništa bolje od dobrih punjenih paprika, a ove s tjesteninom i piletinom svakako ćete zadovoljeti.
Tople i mirisne pečene paprike napunite tjesteninom sa sirom, dodajte aromatičnu kuhanu piletinu i zagrizite u savršenstvo. Jedna paprika sadržat će cijeli vaš obrok pa se nećete mučiti oko spremanja suđa. Poslužite ih uz zelenu salatu ili rukolu, malo maslinovog ulja i dodajte začina po želji. Brz i ukusan ručak nikad nije bilo lakše pripremiti.
Potrebno vam je:
- 200 g pilećih prsa
- 1 režanj češnjaka
- 2 lovorova lista
- 200 g tjestenine
- 100 g sira
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 3 žlice sjeckanog peršina
- 4 paprike
- Sol, papar
Priprema:
- Pileća prsa začinite soli, paprom i protisnutim češnjakom.
- Stavite ih u posudu i dodajte lovorov list, dodajte vode toliko da prekrije piletinu i kuhajte na većoj vatri oko 20 minuta.
- Izvadite iz vode i nasjeckajte na kockice.
- Skuhajte tjesteninu pa ju pred kraj kuhanja ocijedite tako da vam ostane barem 100 ml vode u kojoj se kuhala.
- Ubacite ribani sir i prelijte vrhnjem za kuhanje.
- Kuhajte dok se sir ne otopi, a vi ne dobijete kremastu tjesteninu.
- Začinite soli i paprom i dodajte peršin.
- Paprike očistite, premažite ih maslinovim uljem i napunite tjesteninom.
- Pospite s još malo sira pa zapecite oko 15 minuta u pećnici na 180 stupnjeva.
Dobar tek!