12. listopada 2016.

Mirisne pečene paprike punjene piletinom i tjesteninom

punjene paprike
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Nema ništa bolje od dobrih punjenih paprika, a ove s tjesteninom i piletinom svakako ćete zadovoljeti.

Tople i mirisne pečene paprike napunite tjesteninom sa sirom, dodajte aromatičnu kuhanu piletinu i zagrizite u savršenstvo. Jedna paprika sadržat će cijeli vaš obrok pa se nećete mučiti oko spremanja suđa. Poslužite ih uz zelenu salatu ili rukolu, malo maslinovog ulja i dodajte začina po želji. Brz i ukusan ručak nikad nije bilo lakše pripremiti.

Potrebno vam je:

  • 200 g pilećih prsa
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 lovorova lista
  • 200 g tjestenine
  • 100 g sira
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 3 žlice sjeckanog peršina
  • 4 paprike
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pileća prsa začinite soli, paprom i protisnutim češnjakom.
  2. Stavite ih u posudu i dodajte lovorov list, dodajte vode toliko da prekrije piletinu i kuhajte na većoj vatri oko 20 minuta.
  3. Izvadite iz vode i nasjeckajte na kockice.
  4. Skuhajte tjesteninu pa ju pred kraj kuhanja ocijedite tako da vam ostane barem 100 ml vode u kojoj se kuhala.
  5. Ubacite ribani sir i prelijte vrhnjem za kuhanje.
  6. Kuhajte dok se sir ne otopi, a vi ne dobijete kremastu tjesteninu.
  7. Začinite soli i paprom i dodajte peršin.
  8. Paprike očistite, premažite ih maslinovim uljem i napunite tjesteninom.
  9. Pospite s još malo sira pa zapecite oko 15 minuta u pećnici na 180 stupnjeva.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.