gastro postao
Danas vam donosimo recept za jelo u kojem možete uživati nekoliko dana. A i oduševit će sve obožavatelje klasičnih punjenih paprika!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 794
Potrebno vam je
- 8 crvenih paprika
- 2 žlica maslinova ulja
- luk
- 2 režnja češnjaka
- 250 g mljevene junetine
- 1 mala žlica soli
- 0.25 male žlice papra
- 1 mala žlica kima
- 2 šalice smeđe riže
- 400 g pelata
- 280 g kukuruza
- 460 g smeđeg graha
- 0.50 šalice kiselog vrhnja
- 0.50 šalice peršina
- 1.50 šalice goude
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 celzijevih stupnjeva. Prepolovite i očistite paprike. Premažite ih uljem iznutra i izvana.
- Nauljite lim za pečenje pa stavite paprike. U velikoj tavi prepržite luk na dvije žlice ulja. Dodajte češnjak pa smanjite temperaturu i pirjajte još 3-5 minuta.
- Povećajte temperaturu i dodajte mljevenu junetinu. Pirjajte dok meso ne izgubi ružičastu boju.
- Umiješajte meksički začin, sol, papar, kim, smeđu rižu, kockice rajčice, kukuruz, grah, peršin te kiselo vrhnje i sir.
- Napunite paprike i pecite ih 45-50 min. Izvadite ih, pospite sirom pa zapecite tri minute u pećnici dok sir ne dobije boju.