gastro postao
Brzinske punjene paprike u kojima mogu uživati čak i vegetarijanci.
Tko kaže da se paprike pune samo mesom? Donosimo vam recept za ukusne punjene paprike s rižom tikvicama, šampinjonima i rajčicom s daškom mediteranskih začina. Svi sezonski plodovi koje obožavamo konačno su pronašli svoje savršeno mjesto – u finim paprikama. Malo kuhanja, pirjanja i pečenja i vaše idealno povrtno jelo je spremno.
Potrebno vam je:
- Maslinovo ulje
- Luk
- Tikvica
- Šampinjoni
- Rajčica
- Riža
- Paprike
- Feta sir
- Origano
- Sol, papar
Priprema:
- Skuhajte rižu.
- Na ulju pirjajte luk.
- Dodajte mu nasjeckane šampinjone i tikvicu pa pirjajte još malo.
- Ubacite nasjeckanu rajčicu i sve začinite origanom.
- Na kraju dodajte kuhanu rižu, pomiješajte i maknite s vatre.
- Pripremite paprike koje ste očistili i izdubili.
- Premažite ih maslinovim uljem i napunite smjesom od riže i povrća.
- Na kraju pospite feta sirom i malo bosiljka.
- Zapecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Dobar tek!