21. kolovoza 2016.

Sezonsko slavlje: Paprike napunite tikvicama, šampinjonima i rižom

punjena paprika
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzinske punjene paprike u kojima mogu uživati čak i vegetarijanci.

Tko kaže da se paprike pune samo mesom? Donosimo vam recept za ukusne punjene paprike s rižom tikvicama, šampinjonima i rajčicom s daškom mediteranskih začina. Svi sezonski plodovi koje obožavamo konačno su pronašli svoje savršeno mjesto – u finim paprikama. Malo kuhanja, pirjanja i pečenja i vaše idealno povrtno jelo je spremno.

Potrebno vam je:

  • Maslinovo ulje
  • Luk
  • Tikvica
  • Šampinjoni
  • Rajčica
  • Riža
  • Paprike
  • Feta sir
  • Origano
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Skuhajte rižu.
  2. Na ulju pirjajte luk.
  3. Dodajte mu nasjeckane šampinjone i tikvicu pa pirjajte još malo.
  4. Ubacite nasjeckanu rajčicu i sve začinite origanom.
  5. Na kraju dodajte kuhanu rižu, pomiješajte i maknite s vatre.
  6. Pripremite paprike koje ste očistili i izdubili.
  7. Premažite ih maslinovim uljem i napunite smjesom od riže i povrća.
  8. Na kraju pospite feta sirom i malo bosiljka.
  9. Zapecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.