Pureća rolada

Pureća prsa nadjenite povrćem i pečenim svinjskim kobasicama te ih zapecite u pećnici
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1793

Potrebno vam je

  • 700 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
  • 90 g brusnice, sušene
  • 125 g smokve, sušene
  • 125 ml brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
  • 60 g maslac, neslani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 kom celer, korijen
  • 375 g kobasice svinjske
  • 1 žlica ružmarin
  • 2 žlica badem, oljušteni suhi
  • 3.50 šalica krušne mrvice
  • 375 ml pileći temeljac
  • 2 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica voda

Priprema

  1. Za nadjev izmiješajte brusnice, smokve i brendi s pola šalice vode. U međuvremenu u tavi otopite maslac, dodajte luk i celer pa pirjajte oko pet minuta. Ubacite nasjeckanu kobasicu i pirjajte oko deset minuta stalno miješajući.
  2. Dodajte smjesu s brusnicom, ružmarin i bademe pa kuhajte dvije minute. U veliku zdjelu stavite krušne mrvice, smjesu s kobasicom, temeljac i jaje pa popaprite i posolite.
  3. Zagrijte pećnicu na 160°C. Na svaki komad purećih prsa stavite nadjeva te ga zarolajte. Rolice premažite otopljenim maslacem, začinite te pecite od 105 do 120 minuta na 200°C.
  4. Maknite pureće rolice iz pećnice, omotajte ih aluminijskom folijom te ostavite da odstoje barem 15 min prije rezanja.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr