gastro postao
Pureća prsa nadjenite povrćem i pečenim svinjskim kobasicama te ih zapecite u pećnici
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1793
Potrebno vam je
- 700 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
- 90 g brusnice, sušene
- 125 g smokve, sušene
- 125 ml brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
- 60 g maslac, neslani
- 1 kom luk ,crveni
- 3 kom celer, korijen
- 375 g kobasice svinjske
- 1 žlica ružmarin
- 2 žlica badem, oljušteni suhi
- 3.50 šalica krušne mrvice
- 375 ml pileći temeljac
- 2 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica voda
Priprema
- Za nadjev izmiješajte brusnice, smokve i brendi s pola šalice vode. U međuvremenu u tavi otopite maslac, dodajte luk i celer pa pirjajte oko pet minuta. Ubacite nasjeckanu kobasicu i pirjajte oko deset minuta stalno miješajući.
- Dodajte smjesu s brusnicom, ružmarin i bademe pa kuhajte dvije minute. U veliku zdjelu stavite krušne mrvice, smjesu s kobasicom, temeljac i jaje pa popaprite i posolite.
- Zagrijte pećnicu na 160°C. Na svaki komad purećih prsa stavite nadjeva te ga zarolajte. Rolice premažite otopljenim maslacem, začinite te pecite od 105 do 120 minuta na 200°C.
- Maknite pureće rolice iz pećnice, omotajte ih aluminijskom folijom te ostavite da odstoje barem 15 min prije rezanja.
Izvor Skuhatćute