Quiche Lorraine

Jedan od najpopularnijih recepata za quiche je upravo ovaj
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1250

Potrebno vam je

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 300 g maslac, slani
  • 300 g sir kravlji svježi (cottage)
  • sol
  • 100 g panceta
  • 70 g kuhana šunka
  • 200 g ementaler
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2.50 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 2 mala žlica vlasac ( listovi)
  • papar

Priprema

  1. Na dasci umijesite glatko tijesto od brašna, maslaca, sira i soli. Ostavite tijesto pola sata u hladnjaku da odstoji.
  2. Nakon toga razvucite tijesto u maslacom premazanom kalupu, pritisnite uz rubove posude do samog vrha.
  3. Izrežite pancetu i šunku na male kockice i rasporedite po tijestu na dnu. Ementaler izribajte, maslac nasjeckajte na komadiće, pa sve sastojke dobro promiješajte, posolite i popaprite te smjesu poslažite na pancetu i šunku.
  4. Pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 - 220 stupnjeva.

Jedan od najpopularnijih recepata za quiche je upravo ovaj

Posjeti Gastro.hr