Rebarca s umakom od meda

Hrskava rebarca obogaćena slatkastom aromom meda
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 396

Rebarca

  • 1 kom luk ,crveni
  • 500 ml goveđi temeljac
  • 1000 g svinjska rebrica
  • 1 žlica mješavina suhih začina
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 režanj češnjak

Potrebno vam je

  • 0.50 mala žlica čili u prahu
  • 5 žlica rajčica ( ketchup)
  • 1 mala žlica senf
  • 3 žlica worchester umak
  • 3 žlica med, vrcani
  • 1 žlica gustin

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 180°c.
  2. Ulijte temeljac u veliki lonac i pustite da zavrije. Nakon toga dodajte luk, češnjak i rebra. Kuhajte 20 minuta.
  3. Meso izvadite, osušite, posolite, popaprite i začinite mješavinom začina i stavite u pećnicu prekriveno folijom na sat vremena.
  4. U međuvremenu pomiješajte sastojke za umak, osim gustina, i stavite u lonac pa lagano ugrijte i dodajte gustin. Kuhajte dok se ne zgusne pa ohladite te poslužite s gotovim mesom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr