gastro postao
Hrskava rebarca obogaćena slatkastom aromom meda
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 396
Rebarca
- 1 kom luk ,crveni
- 500 ml goveđi temeljac
- 1000 g svinjska rebrica
- 1 žlica mješavina suhih začina
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 režanj češnjak
Potrebno vam je
- 0.50 mala žlica čili u prahu
- 5 žlica rajčica ( ketchup)
- 1 mala žlica senf
- 3 žlica worchester umak
- 3 žlica med, vrcani
- 1 žlica gustin
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 180°c.
- Ulijte temeljac u veliki lonac i pustite da zavrije. Nakon toga dodajte luk, češnjak i rebra. Kuhajte 20 minuta.
- Meso izvadite, osušite, posolite, popaprite i začinite mješavinom začina i stavite u pećnicu prekriveno folijom na sat vremena.
- U međuvremenu pomiješajte sastojke za umak, osim gustina, i stavite u lonac pa lagano ugrijte i dodajte gustin. Kuhajte dok se ne zgusne pa ohladite te poslužite s gotovim mesom.
Izvor Skuhatćute