Riba i mini rajčice, neodoljiv spoj koji podsjeća na ljeto

Shutterstock Cherry rajčica, filet inćuna i Dijon senf obogatit će okus tvog roštilja
Ova riba zapečena s cherry rajčicama jednostavno je i savršeno jelo - spremno za manje od 30 minuta!
Vidi originalni članak

Proljeće je već lagano pokucalo na vrata, no mi smo u mislima na ljeto i fina, jednostavna a tako ukusna jela mediteranske kuhinje. Ova riba pečena u tavi s cherry rajčicama neodoljivo nas podsjeća na tople dane, no idealna je bilo kada jer je prozračno, savršeno jelo. 

 

tips & tricks David Skoko: Kako ispeći ribu, bez da se presuši

 

Uz to je i prilično zdravo jelo pa mu je teško odoljeti. Uostalom, kada su glavni sastojci riba i povrće te kada je gotovo za manje od 30 minuta, uz sve to sa samo jednom posudom koju treba očistiti – sve to ga čini najboljim obrokom za jednu od onih večeri u kojima samo trebate staviti nešto hranjivo na tanjur - što prije!

 

Zapečena riba s mini rajčicama

Sastojci (za 4 osobe):

  • 400 g mini rajčica
  • 500 g ribljeg fileta (oslića ili slične bijele ribe)
  • 150 g kiselog vrhnja
  • ½ vezice mladog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 kriške tosta
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 50 g naribanog sira
  • 100 ml bijelog vina
  • sol i papar

 

More na tanjuru Imamo recept za najsočnijeg oslića, kakvog još niste jeli

 

Priprema:

  1. Rajčice i mladi luk očisti i isperi pa rajčice nareži na četvrtine, a luk na kolutiće. Češnjak oljušti i nasjeckaj. Tostu odreži koricu pa ga nareži na kockice.
  2. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Oslić isperi, posuši te posoli i popapri, pa potom poslaži u vatrostalnu zdjelu te sve premaži s vrhnjem.
  3. Po ribi rasporedi luk, češnjak i rajčice. Pospi je kockicama tosta, peršinom i sirom, podlij vinom te peci u pećnici 30 minuta.

 

blagdani na žlicu Riblja juha - jednostavna, brza i apsolutno divna

 

Posjeti Gastro.hr