Ova riba zapečena s cherry rajčicama jednostavno je i savršeno jelo - spremno za manje od 30 minuta!
U mislima nam je već neko vrijeme ljeto i fina, jednostavna i jako ukusna jela mediteranske kuhinje. Ova bijelariba (najčešće se za ovaj recept koriste fileti oslića, ali mogu i fileti neke druge bijele ribe), pečena u tavi s cherry rajčicama neodoljivo nas podsjeća na tople dane, no idealna je bilo kada jer je prozračno, savršeno jelo.
Uz to je i prilično zdravo jelo pa mu je teško odoljeti. Uostalom, kada suglavni sastojci riba i povrćete kada je gotovo za manje od 30 minuta, uz sve to sa samo jednom posudom koju treba očistiti – sve to ga čini najboljim obrokom za jednu od onih večeri u kojima samo trebate staviti nešto hranjivo na tanjur - što prije!
Zapečena riba s mini rajčicama
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Zapečena riba s mini rajčicama
12 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Mini rajčica
400
g
Fileti bijele ribe
500
g
Kiselo vrhnje
150
g
Mladi luk
0,50
svežanj
Češnjak
2
režanj
Tost
4
kom
Listići svježeg peršina
2
žlica
Naribani sir
50
g
Bijelo vino
100
ml
Sol
Crni papar
Postupak
Rajčice i mladi luk očisti i isperi pa rajčice nareži na četvrtine, a mladi luk na kolutiće. Češnjak oljušti i nasjeckaj. Tostu odreži koricu pa ga nareži na kockice.
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Oslić isperi, posuši te posoli i popapri, te potom poslaži u vatrostalnu zdjelu te sve premaži s vrhnjem.
Po ribi rasporedi luk, češnjak i rajčice. Pospi je kockicama tosta, peršinom i sirom, podlij vinom te peci u pećnici 30 minuta.
Imamo još divnih recepata s bijelom ribom, odnosno oslićem...