U klasičnoj caprese salati glavnu ulogu ima rajčica, ali kad je zamijeniš jagodama, ne gubiš ništa – samo mijenjaš smjer. Jagode imaju prirodnu kiselkasto-slatku notu koja iznenađujuće dobro funkcionira s mozzarellom i svježim bosiljkom.
Mozzarella je tu da sve zaokruži, a bosiljak i aceto balsamico dodaju aromu i savršen miris ljeta. Ništa komplicirano, ali sve mora biti na svome mjestu.
Više od sezonskog jela
Osim što izgleda efektno i gotova je za 10 minuta, ova caprese salata s jagodama je puna konkretnih nutrijenata. Jagode su krcate vitaminom C i antioksidansima, što ih stavlja visoko na listu namirnica koje pomažu u smanjenju upala.
Mozzarella, iako blaga, ima svoj nutritivni ulog: sadrži proteine, manje je slana od većine sireva i sadrži vrijedne minerale kalcij, fosfor i cink važne za zdravlje kostiju.
Kad se sve zbroji, dobiješ jelo koje možeš poslužiti kao lagani ručak, brzinsku večeru ili prilog uz piletinu ili ribu. Naša caprese salata s jagodama je odlična, isprobaj recept!
Caprese salata s jagodama
Brzo, fino i ukusno... Uživaj i u ovim osvježavajućim salatama!