Klasičnu caprese salatu podigli smo na novu razinu i stvorili jelo koje vrlo lako može postati raskošan ručak za prste polizati... Otkrij kako uz naš recept!
Salata caprese jedno nam je od omiljenih ljetnih jela, a uz ovaj novi recept, ova slasna i osvježavajuća kombinacija cherry rajčica, mozzarelle i bosiljka postala je još malo bolja kada smo je ubacili u pećnicu i stvorili jelo kojem je tako teško odoljeti.
Pečena rajčica - slasna tajna odličnog okusa
Pečena rajčica, već smo se uvjerili, idealan je sezonski prilog baš svakom jelu. Maslinovo ulje, sol i papar pretvorit će je u neodoljiv kremasti umak, savršen uz tjesteninu ili omiljene žitarice.
No dodaš li jošvrućoj pečenoj rajčici okruglice mozzarelle, dobro maslinovo ulje i listiće svježeg bosiljka, baš to činimo kod pripreme klasične caprese salate, dobit ćeš još slasniju, kremastu verziju ove hit ljetne salatekoja se može poslužiti sama ili kao najukusniji ljetni prilog koji se slaže uz baš svako jelo.
Caprese salata s pečenim rajčicama
foto: Stockfood
Ne gasi ekran dok kuham
Caprese salata s pečenim rajčicama
10 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Cherry rajčice
500
g
Češnjak
3
režanj
Maslinovo ulje
60
ml
Šećer
1
žličica
Sol
0,50
žličica
Sušeni origano
0,50
žličica
Cvijet soli
0,25
žličica
Mozzarella
170
g
Listići svježeg bosiljka
0,25
šalica
Postupak
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
Rajčice temeljito operi i osuši. Razreži h napola ako su veće. Manje možeš ostaviti cijele, no preporučujemo ti da ih lagano probodeš nože, kako ne bi eksplodirale u pećnici.
Rajčice stavi u zdjelu. Dodaj usitnjeni češnjak, malsinovo ulje, šećer, sušeni origano i sol. Sve dobro izmiješaj.
Stavi u pleh i peci u zagrijnaoj pećnici 30.40 minuta. Rajčice su gotove kad se počnu karamelizirati. Izvadi iz pećnice, makni rajčice iz pleha i stavi sa strane da se ohlade.
Pospi cvijetom osli prije posluživanja. Posluži uz svježu mozzarellu i listiće bosiljka.
Ovo može biti super predjelo, prilog glavnom jelu ili kao topla salata za samostalan obrok.