Špajza 18. kolovoza 2018.

Rajčica i bosiljak vole se u umacima, složencima i juhama

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada bismo morali navesti jedan ljetni spoj koji nas posebno veseli, bili bi to definitivno rajčica i bosiljak.

Svježa, sočna rajčica i aromatični listići bosiljka savršen su spoj. Sjajno se slažu u toplim i hladnim juhama, salatama, složencima i pizzama. Donosimo vam naše omiljene recepte!
 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Iako vruće, ljeto je idealno doba za najrazličitije varijante juha. Birajte između onih toplih za lagani ručak ili pak onih hladnih koje će vas rashladiti na najfiniji mogući način. Klasičnu juhu od rajčice svakako pojačajte dodatnom dozom svježeg bosiljka ili pak se upustite u super brzu pripremu divnog gazpacha naše blogerice Anite s bloga Možeš se udat.

 

Možda vas zanima... Čarolija na tanjuru - domaća juha od rajčice Kolumne Možda vas zanima... Gazpacho - samo najbolje od sezone rajčica Kolumne

 

 | Author: Anita Karaman foto: Anita Karaman

 

Osim juha, salate će također biti odličan odabir kada je riječ o spoju omiljenih plodova ljeta. Caprese salata uvijek je odličan odabir, a poslužiti je možete na nebrojeno mnogo načina. Jedan od najprivlačnijih svakako će biti i šareni ražnjići. Za raskošniju varijantu salate u kojoj ćete spojiti rajčicu i bosiljak i od koje ćete se zbilja i najesti, najbolji odabir bit će salata s tunom. 

 

caprese ražnjići Možda vas zanima... Savršeno predjelo: Caprese ražnjići None Možda vas zanima... Salata s tjesteninom i tunom - postoji li bolje ljetno jelo? Recepti

 

caprese ražnjići | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Šalša od pomidora ultimativna je kraljica ljetnih ručkova, a želite li, iskoristiti je možete i u brojnim drugim jelima. Sjajna ideja tako će biti i mesne okruglice, a koju žlicu možete ubaciti i u omiljenu parmigianu. 

 

Možda vas zanima... Kraljica svih umaka: Napravi šalšu od pomidora Recepti Možda vas zanima... Najbolje mesne okruglice u umaku od rajčice Kolumne Parmigiana Možda vas zanima... Parmigiana - okus i miris Sicilije Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Osim šalše i varijacija na temu, sjajna ideja za ručak bit će i punjene, pa zapečene rajčice. U njih možete upakirati punjenje od jaja i krušnih mrvica, ali i rižu te drugo povrće po želji.

 

Rajčice Možda vas zanima... Slasne punjene i pečene rajčice za brzi ručak Recepti

 

Rajčice | Author: Stockfood foto: Stockfood


Bosiljak i rajčica na najslađi će se način spojiti i na finoj ljetnoj pizzi kojoj možete dodati čitav niz finih, sezonskih plodova, a zatim je, kada je gotova, završiti s dobrom dozom svježih listića omiljenog zelenog začinskog bilja. Savršen završetak jedne ljetne, aromatične priče, ako pitate nas. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Ljetna pizza - koje sezonske namirnice vole hrskavo tijesto Špajza
 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.