Svježa, sočna rajčica i aromatični listići bosiljka savršen su spoj. Sjajno se slažu u toplim i hladnim juhama, salatama, složencima i pizzama. Donosimo vam naše omiljene recepte!
Iako vruće, ljeto je idealno doba za najrazličitije varijante juha. Birajte između onih toplih za lagani ručak ili pak onih hladnih koje će vas rashladiti na najfiniji mogući način. Klasičnu juhu od rajčice svakako pojačajte dodatnom dozom svježeg bosiljka ili pak se upustite u super brzu pripremu divnog gazpacha naše blogerice Anite s bloga Možeš se udat.
Osim juha, salate će također biti odličan odabir kada je riječ o spoju omiljenih plodova ljeta. Caprese salata uvijek je odličan odabir, a poslužiti je možete na nebrojeno mnogo načina. Jedan od najprivlačnijih svakako će biti i šareni ražnjići. Za raskošniju varijantu salate u kojoj ćete spojiti rajčicu i bosiljak i od koje ćete se zbilja i najesti, najbolji odabir bit će salata s tunom.
Šalša od pomidora ultimativna je kraljica ljetnih ručkova, a želite li, iskoristiti je možete i u brojnim drugim jelima. Sjajna ideja tako će biti i mesne okruglice, a koju žlicu možete ubaciti i u omiljenu parmigianu.
Osim šalše i varijacija na temu, sjajna ideja za ručak bit će i punjene, pa zapečene rajčice. U njih možete upakirati punjenje od jaja i krušnih mrvica, ali i rižu te drugo povrće po želji.
Bosiljak i rajčica na najslađi će se način spojiti i na finoj ljetnoj pizzi kojoj možete dodati čitav niz finih, sezonskih plodova, a zatim je, kada je gotova, završiti s dobrom dozom svježih listića omiljenog zelenog začinskog bilja. Savršen završetak jedne ljetne, aromatične priče, ako pitate nas. Dobar tek!