Recepti Salata 16. kolovoza 2024.

Salata od kukuruza, avokada i crnoga graha

Salata
15 MIN
0 MIN
6
JEDNOSTAVNO
Salata od kukuruza, avokada i crnoga graha
foto: Dana Tentis/Pexels
Ova salata je dokaz da od jednostavnih sastojaka, uz malo kreativnosti, možeš pripremiti ukusna jela koja će te osvježiti i zasititi tijekom vrućih dana

Kad temperature porastu i u kuhinji je kao u sauni, lagana i jednostavna jela su pravi spas. Ova salata od kukuruza, avokada i crnoga graha s harissa dresingom je savršeno rješenje kada želiš nešto brzo, ukusno i osvježavajuće.

Svježi kukuruz, kremasti avokado i konzervirani crni grah, sve povezano pikantnim harissa dresingom koji donosi pravu eksploziju okusa, u samo jednoj zdjeli. Puno hrane, a malo posuđa koje moraš oprati - to nam se najviše sviđa!

kukuruz Možda vas zanima... OBOŽAVAT ĆEŠ GA Meksički kukuruz s umakom od sira Recepti

Što ovu salatu čini posebnom?

Osim što je nevjerojatno jednostavna za pripremu, harissa dresing donosi neobičan zaokret poznatoj kombinaciji kukuruza i crnoga graha. Pikantna pasta od čilija, češnjaka i začina daje dimljenu i začinjenu notu koja savršeno uravnotežuje kremasti avokado i slatkoću kukuruza.

Dodatak soka od limete i meda savršeno balansira pikantnost, dok korijander unosi svježu, biljnu notu.

 | Author: Getty Images Crni grah možeš zamijeniti crvenim ili pinto grahom foto: Getty Images

Priprema salate od kukuruza, avokada i crnoga graha traje svega 15 minuta. Sve što trebaš je pomiješati sastojke za preljev u velikoj zdjeli, a zatim dodati kukuruz, avokado, grah i korijander.

Minimalan trud za maksimalan okus

Ova salata je idealna kao prilog za večeru ili kao dodatak roštilju. Ako voliš malo karameliziran okus kukuruza, slobodno ga "baci" na roštilj prije nego što ga dodaš u salatu.

Ako nemaš svježi kukuruz, konzervirani će također poslužiti, samo ga dobro ocijedi i osuši. Crni grah možeš zamijeniti konzerviranim pinto ili crvenim grahom, a za dodatnu boju i okus, možeš dodati nasjeckane cherry rajčice ili slatke paprike.

Ne gasi ekran dok kuham

Salata od kukuruza, avokada i crnoga graha
15 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Češnjak 1 režanj
  • Limeta 1 kom
  • Maslinovo ulje 3 žlica
  • Harissa pasta 1 žlica
  • Med 1 žličica
  • Krupna sol 1 žličica
  • Klip kukuruza 3 kom
  • Crni grah (iz konzerve) 1 kom
  • Korijander 1 svežanj
  • Mladi luk 3 kom
  • Avokado 2 kom
Postupak
  1. Usitni češnjak. Iscijedi limetu dok ne dobiješ 1 žlicu soka. U velikoj zdjeli pomiješaj češnjak, sok od limete, maslinovo ulje, harissa pastu, med i sol. Sve dobro izmiješaj.


  2. Skini zrna kukuruza s klipa (oko 2 šalice). Ocijedi i isperi crni grah. Krupno nasjeckaj polavezice korijandera i nasitno nasjeckaj mladi luk.


  3. Dodaj kukuruz, crni grah, korijandar i mladi luk u zdjelu s dresingom. Sve dobro izmiješaj.


  4. Prije posluživanja, očisti i nareži avokado. Dodaj ga u salatu i lagano promiješaj. Prema potrebi, dodaj još harissa paste, soka limete soka i soli.


Isprobaj i ove lagane, a zasitne salate!

nigella lawson, salata od liganja Možda vas zanima... Aromatična salata od liganja po receptu Nigelle Lawson Recepti Možda vas zanima... Salata s burratom i grilanim breskvama iznenadit će te harmonijom okusa Native sadržaj salata od leće Možda vas zanima... Proljetna salata s lećom koju obožava Jennifer Aniston Recepti Salata od radiča i naranči Možda vas zanima... Radič i naranče spoji u osvježavajućoj salati! Recepti

 

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:47 16. Kolovoz 2024.

    Crni grah 👍

  • amando 11:46 16. Kolovoz 2024.

    Njam😋