Donosimo genijalan i jednostavan recept za meksički kukuruz u ljutom umaku od sira koji će sigurno biti veliki hit na tvom sljedećem roštiljanju
Meksički kukuruz s umakom od sira (elote) pravi je hit u toj državi, pradomovini kukuruza. Tijekom godina postao je i veliki hit u SAD-u i Kanadi, a mi smo sigurno da će ga i kod nas svi obožavati - zato i donosimo ovaj genijalan i jednostavan recept!
Naravno, recept možeš obogatiti i drugim dodacima poput jalapeño papričice i/ili pržene slanine. Ovaj slasni meksički kukuruz s umakom od sira može se poslužiti kao predjelo ili kao dio bogatog stola uz druga jela poput tacosa i burrita.
Ne gasi ekran dok kuham
Meksički kukuruz sa sirom
5 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Kukuruz
4
kom
Kiselo vrhnje
0,25
šalica
Majoneza
0,25
šalica
Slani sir
0,50
šalica
Češnjak
2
kom
Sol
0,25
žličica
Limeta
1
kom
Korijander
0,25
šalica
Prah od chipotle chili papričice
0,25
žličica
Postupak
Zagrij grill na jaku vatru, odnosno oko 200 stupnjeva. Stavi kukuruz na gril na 12 minuta, te ga okreći svakih par minuta kako bi se ravnomjerno ispekao sa svih strana i ne bi zagroio.
U zdjelici pomiješaj kiselo vrhnje, nadrobljeni slani sir, majonezu, češnjak, sok i naribanu koricu limete te nastino nasjeckane listiće korijandera.a
Mješavinom premaži grilani kukuruz te pospi s malo praha od chipotle chili papriččice (ili puno, ako voliš ljuto). Pospi s još malo slanog sira i nasjeckanih listića korijandera prilikom serviranja.
U originalnom receptu koristi se slani meksički sir cotija, ali kako sumnjamo da ćeš ga kod nas uspjeti nabaviti preporučujemo ti korištenje feta ili travničkog sira, koji su također dosta slani i slične strukture, ali super funkcionira i primjerice cheddar jer se odlično topi i dosta je aromatičan.