Donosimo genijalan i jednostavan recept za meksički kukuruz u ljutom umaku od sira koji će sigurno biti veliki hit na tvom sljedećem roštiljanju
Meksički kukuruz s umakom od sira (elote) pravi je hit u toj državi, pradomovini kukuruza. Tijekom godina postao je i veliki hit u SAD-u i Kanadi, a mi smo sigurno da će ga i kod nas svi obožavati - zato i donosimo ovaj genijalan i jednostavan recept!
Naravno, recept možeš obogatiti i drugim dodacima poput jalapeño papričice i/ili pržene slanine. Ovaj slasni meksički kukuruz s umakom od sira može se poslužiti kao predjelo ili kao dio bogatog stola uz druga jela poput tacosa i burrita.
U originalnom receptu koristi se slani meksički sir cotija, ali kako sumnjamo da ćeš ga kod nas uspjeti nabaviti preporučujemo ti korištenje feta ili travničkog sira, koji su također dosta slani i slične strukture, ali super funkcionira i primjerice cheddar jer se odlično topi i dosta je aromatičan.
Imamo još super recepata s kukuruzom!