Recepti 01. kolovoza 2024.

Grilani kukuruz s ljutim maslacem i parmezanom

Roštilj
8 MIN
15 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Grilani kukuruz
Grilani kukuruz
foto: Team Picsfast/Pexels
Recept za grilani kukuruz s ljutim maslacem i parmezanom pronašli smo u kuharici "A Splash of Soy" u kojoj autorica Lara Lee donosi recepte za moderna, jednostavna i jako ukusna jela inspirirana azijskom kuhinjom

Lara Lee autorica je hit kuharice "A Splash of Soy" u kojoj donosi moderne verzije azijskih jela koje su svima bliske. Jedan od recepata iz njezine odlične knjige jest i ovaj za grilani kukuruz s ljutim maslacem i parmezanom koji je toliko ukusan da ti 4 klipa za 4 osobe sigurno neće biti dovoljno…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lara Lee (@laraleefood)

"Ovaj kukuruz usrećit će svakoga tko ga proba! Ljuta korejska pasta, sočni maslac i parmezan tako se dobro sljubljuju, pa još kad pokapaš s malo soka od limete… No moram vas upozoriti – ako ovaj kukuruz poslužite kao prilog uz neko glavno jelo, vjerujte mi, on će postati glavna zvijezda i glavnom jelu oteti svu pozornost!", poručuje Lara Lee.

Recept je u nastavku… Uživaj!

 | Author: Team Picsfast/Pexels Grilani kukuruz foto: Team Picsfast/Pexels

Ne gasi ekran dok kuham

Grilani kukuruz s ljutim maslacem i parmezanom
8 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Češnjak 1 režanj
  • Maslac 3 žlica
  • Gochujang pasta 4 žličica
  • Kukuruz šećerac 1 kom
  • Suncokretovo ulje 2 žlica
  • Sol 1 žličica
  • Limeta 4 kriška
  • Parmezan 0,33 šalica
  • Cvijet soli
Postupak
  1. Sitno nasjeckaj češnjak, ili ga naribaj na sitnom ribežu. Pritisni ga nožem da dobiješ finu pastu.


  2. Pomiješaj češnjak, maslac i gochujang pastu (korejsku čili pastu) u maloj zdjelici, dok ne dobiješ kompaktnu smjesu. Stavi sa strane.


  3. Zagrij gril na srednju vatru. Kukuruz premaži uljem i posoli sa svih strana. Zagrij gril na srednju vatru. Kukuruz premaži uljem i posoli sa svih strana.


  4. Stavi kukuruz na gril i grilaj, nepokriveno, te okreći svake 2-3 minute. Ostavi na grilu ukupno 10-15 minuta, dok se kukuruz dobro ne zapeče.


  5. Četkicom premaži svaki klip kukuruza dobivenom pastom te grila sa svake strane po 1 minutu. Makni s vatre, pa ponovno namaži pastom.


  6. Stavi na tanjur za posluživanje, pokapaj sokom od limete i pospi parmezanom i cvijetom soli.


  7. Posluži s dodatnim kriškama limete i ostatkom smjese maslaca. češnjaka i gochujang paste.


Sastojci

Isprobaj i ove recepte s kukuruzom...

Popečci od kukuruza Možda vas zanima... Brzi i hrskavi popečci od kukuruza Recepti Pečeni kukuruz Možda vas zanima... Super trikovi za najfiniji pečeni kukuruz ikad Recepti Mladi kukuruz Možda vas zanima... Obožavatelji kukuruza moraju testirati ove recepte! Špajza

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:24 01. Kolovoz 2024.

    super