Recept za grilani kukuruz s ljutim maslacem i parmezanom pronašli smo u kuharici "A Splash of Soy" u kojoj autorica Lara Lee donosi recepte za moderna, jednostavna i jako ukusna jela inspirirana azijskom kuhinjom
Lara Lee autorica je hit kuharice "A Splash of Soy" u kojoj donosi moderne verzije azijskih jela koje su svima bliske. Jedan od recepata iz njezine odlične knjige jest i ovaj za grilani kukuruz s ljutim maslacem i parmezanom koji je toliko ukusan da ti 4 klipa za 4 osobe sigurno neće biti dovoljno…
"Ovaj kukuruz usrećit će svakoga tko ga proba! Ljuta korejska pasta, sočni maslac i parmezan tako se dobro sljubljuju, pa još kad pokapaš s malo soka od limete… No moram vas upozoriti – ako ovaj kukuruz poslužite kao prilog uz neko glavno jelo, vjerujte mi, on će postati glavna zvijezda i glavnom jelu oteti svu pozornost!", poručuje Lara Lee.
Recept je u nastavku… Uživaj!
Grilani kukuruz
foto: Team Picsfast/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Grilani kukuruz s ljutim maslacem i parmezanom
8 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Češnjak
1
režanj
Maslac
3
žlica
Gochujang pasta
4
žličica
Kukuruz šećerac
1
kom
Suncokretovo ulje
2
žlica
Sol
1
žličica
Limeta
4
kriška
Parmezan
0,33
šalica
Cvijet soli
Postupak
Sitno nasjeckaj češnjak, ili ga naribaj na sitnom ribežu. Pritisni ga nožem da dobiješ finu pastu.
Pomiješaj češnjak, maslac i gochujang pastu (korejsku čili pastu) u maloj zdjelici, dok ne dobiješ kompaktnu smjesu. Stavi sa strane.
Zagrij gril na srednju vatru. Kukuruz premaži uljem i posoli sa svih strana. Zagrij gril na srednju vatru. Kukuruz premaži uljem i posoli sa svih strana.
Stavi kukuruz na gril i grilaj, nepokriveno, te okreći svake 2-3 minute. Ostavi na grilu ukupno 10-15 minuta, dok se kukuruz dobro ne zapeče.
Četkicom premaži svaki klip kukuruza dobivenom pastom te grila sa svake strane po 1 minutu. Makni s vatre, pa ponovno namaži pastom.
Stavi na tanjur za posluživanje, pokapaj sokom od limete i pospi parmezanom i cvijetom soli.
Posluži s dodatnim kriškama limete i ostatkom smjese maslaca. češnjaka i gochujang paste.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.