Recepti 01. kolovoza 2024.

Grilani kukuruz s ljutim maslacem i parmezanom

Roštilj
8 MIN
15 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Grilani kukuruz
Grilani kukuruz
foto: Team Picsfast/Pexels
Recept za grilani kukuruz s ljutim maslacem i parmezanom pronašli smo u kuharici "A Splash of Soy" u kojoj autorica Lara Lee donosi recepte za moderna, jednostavna i jako ukusna jela inspirirana azijskom kuhinjom

Lara Lee autorica je hit kuharice "A Splash of Soy" u kojoj donosi moderne verzije azijskih jela koje su svima bliske. Jedan od recepata iz njezine odlične knjige jest i ovaj za grilani kukuruz s ljutim maslacem i parmezanom koji je toliko ukusan da ti 4 klipa za 4 osobe sigurno neće biti dovoljno…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lara Lee (@laraleefood)

"Ovaj kukuruz usrećit će svakoga tko ga proba! Ljuta korejska pasta, sočni maslac i parmezan tako se dobro sljubljuju, pa još kad pokapaš s malo soka od limete… No moram vas upozoriti – ako ovaj kukuruz poslužite kao prilog uz neko glavno jelo, vjerujte mi, on će postati glavna zvijezda i glavnom jelu oteti svu pozornost!", poručuje Lara Lee.

Recept je u nastavku… Uživaj!

 | Author: Team Picsfast/Pexels Grilani kukuruz foto: Team Picsfast/Pexels

Ne gasi ekran dok kuham

Grilani kukuruz s ljutim maslacem i parmezanom
8 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Češnjak 1 režanj
  • Maslac 3 žlica
  • Gochujang pasta 4 žličica
  • Kukuruz šećerac 1 kom
  • Suncokretovo ulje 2 žlica
  • Sol 1 žličica
  • Limeta 4 kriška
  • Parmezan 0,33 šalica
  • Cvijet soli
Postupak
  1. Sitno nasjeckaj češnjak, ili ga naribaj na sitnom ribežu. Pritisni ga nožem da dobiješ finu pastu.


  2. Pomiješaj češnjak, maslac i gochujang pastu (korejsku čili pastu) u maloj zdjelici, dok ne dobiješ kompaktnu smjesu. Stavi sa strane.


  3. Zagrij gril na srednju vatru. Kukuruz premaži uljem i posoli sa svih strana. Zagrij gril na srednju vatru. Kukuruz premaži uljem i posoli sa svih strana.


  4. Stavi kukuruz na gril i grilaj, nepokriveno, te okreći svake 2-3 minute. Ostavi na grilu ukupno 10-15 minuta, dok se kukuruz dobro ne zapeče.


  5. Četkicom premaži svaki klip kukuruza dobivenom pastom te grila sa svake strane po 1 minutu. Makni s vatre, pa ponovno namaži pastom.


  6. Stavi na tanjur za posluživanje, pokapaj sokom od limete i pospi parmezanom i cvijetom soli.


  7. Posluži s dodatnim kriškama limete i ostatkom smjese maslaca. češnjaka i gochujang paste.


Sastojci

Isprobaj i ove recepte s kukuruzom...

Popečci od kukuruza Možda vas zanima... Brzi i hrskavi popečci od kukuruza Recepti Pečeni kukuruz Možda vas zanima... Super trikovi za najfiniji pečeni kukuruz ikad Recepti Grilani kukuruz Možda vas zanima... Od juhe do salate: recepti za obožavatelje kukuruza Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:24 01. Kolovoz 2024.

    super