Recepti 25. kolovoza 2023.

Grilani kukuruz s ljutim maslacem i parmezanom

Grilani kukuruz
Grilani kukuruz foto: Sudharma Putra/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept za grilani kukuruz s ljutim maslacem i parmezanom pronašli smo u kuharici "A Splash of Soy" u kojoj autorica Lara Lee donosi recepte za moderna, jednostavna i jako ukusna jela inspirirana azijskom kuhinjom

Lara Lee autorica je hit kuharice "A Splash of Soy" u kojoj donosi moderne verzije azijskih jela koje su svima bliske. Jedan od recepata iz njezine odlične knjige jest i ovaj za grilani kukuruz s ljutim maslacem i parmezanom koji je toliko ukusan da ti 4 klipa za 4 osobe sigurno neće biti dovoljno…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lara Lee (@laraleefood)

"Ovaj kukuruz usrećit će svakoga tko ga proba! Ljuta korejska pasta, sočni maslac i parmezan tako se dobro sljubljuju, pa još kad pokapaš s malo soka od limete… No moram vas upozoriti – ako ovaj kukuruz poslužite kao prilog uz neko glavno jelo, vjerujte mi, on će postati glavna zvijezda i glavnom jelu oteti svu pozornost!", poručuje Lara Lee.

Recept je u nastavku… Uživaj!

 | Author: Team Picsfast/Pexels Grilani kukuruz foto: Team Picsfast/Pexels

Grilani kukuruz s ljutim maslacem i parmezanom

(za 4 osobe)

Sastojci:

  • 1 češanj češnjaka
  • 3 žlice maslaca
  • 4 žličice gochujang paste (korejske paste od čilija)
  • 4 klipa svježeg kukuruza šećerca
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 1 žličica soli
  • kriške limete
  • 1/3 šalice svježe naribanog parmezana (1 šalica = 250 ml)
  • cvijet soli, za posluživanje

 

Možda vas zanima... Kremasti kukuruz je pravo osvježenje kao prilog Recepti

 

Postupak:

  1. Sitno nasjeckaj češnjak, ili ga naribaj na sitnom ribežu. Pritisni ga nožem da dobiješ finu pastu.
  2. Pomiješaj češnjak, maslac i gochujang pastu u maloj zdjelici, dok ne dobiješ kompaktnu smjesu. Stavi sa strane.
  3. Zagrij gril na srednju vatru. Kukuruz premaži uljem i posoli sa svih strana.
  4. Stavi kukuruz na gril i grilaj, nepokriveno, te okreći svake 2-3 minute. Ostavi na grilu ukupno 10-15 minuta, dok se kukuruz dobro  ne zapeče.
  5. Četkicom premaži svaki klip kukuruza dobivenom pastom te grila sa svake strane po 1 minutu. Makni s vatre, pa ponovno namaži pastom.
  6. Stavi na tanjur za posluživanje, pokapaj sokom od limete i pospi parmezanom i cvijetom soli.
  7. Posluži s dodatnim kriškama limete i ostatkom smjese maslaca. češnjaka i gochujang paste.

 | Author: Meruyert Gonullu/Pexelsa Grilani kukuruz foto: Meruyert Gonullu/Pexelsa

Isprobaj i ove recepte s kukuruzom...

 

Popečci od kukuruza Možda vas zanima... Brzi i hrskavi popečci od kukuruza Recepti Možda vas zanima... Evo na koje sve načine možeš ispeći kukuruz... Špajza Mladi kukuruz Možda vas zanima... Obožavatelji kukuruza moraju testirati ove recepte! Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.