gastro postao
Popodne provedi u prirodi, ili kod kuće uz dobar film i hrskave popečke od kukuruza koji su gotovi za tren
Iskoristi kuhani mladi kukuruz ili jednostavno upotrijebi onaj iz konzerve. Po želji dodaj nasjeckani svježi korijander i obavezno posluži uz osvježavajući umak od vrhnja ili grčkog jogurta.
Popečci od kukuruza
Sastojci:
- 350 g zrna kukuruza
- 40 g kukuruzne krupice
- 30 g pšeničnog brašna
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- 1 jaje
- 50 g naribanog parmezana
- 1 žlica soka od limete
- sol, papar
- 1 žlica ulja
Postupak:
- Pomiješaj kukuruz, kukuruznu krupicu, brašno, papriku, jaje, parmezan, sok od limete, sol i papar u velikoj zdjeli. U smjesu po potrebi dodaj i malo vode.
- Na tavici zagrij žlicu ulja. Žlicom oblikuj popečke, spusti IH na tavicu i peci otprilike četiri minute sa svake strane. Znat ćeš da su gotovi kad poprime zlatnosmeđu boju.
Isprobaj i ove recepte s kukuruzom...