Recepti Riba 21. prosinca 2024.

Ideja za Badnjak - divna, a jednostavna riblja juha

Riba
21 MIN
35 MIN
4
SREDNJE
riblja juha
Riblja juha
foto: Henry Perks/Unsplash
Riblja juha je prava gurmanska poslastica koju ili voliš ili ne. Mi ju, srećom, obožavamo!

Brza, jednostavna i apsolutno ukusna riblja juha odlično je predjelo za otvaranje apetita. Svježa riba (fileti), sljubljena s bijelim vinom, lukom, češnjakom i rajčicom na divan će se način sljubiti u loncu, a rezultat će biti prefina riblja juha koja grije i krijepi. Na vama je samo da se upustite u pripremu, a zatim uživate u divnim mirisima i okusima.

Škarpina | Author: Shutterstock Škarpina bi odlično pasala u ovoj juhi foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Riblja juha
21 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Bijela riba 500 g
  • Luk 1 kom
  • Maslinovo ulje 5 žlica
  • Češnjak 4 režanj
  • Listići svježeg peršina 100 g
  • Rajčica 100 g
  • Koncentrat rajčice 2 žličica
  • Bijelo vino 150 ml
  • Timijan 1 žličica
  • Riblji temeljac 300 ml
  • Morska sol
  • Svježe mljeveni crni papar
Postupak
  1. Zagrij maslinovo ulje u dubokom loncu.


  2. Dodaj nasjeckani luk i dinstaj 5 minuta. Dodaj nasjeckani češnjak i peršin i dinstaj još nekoliko minuta.


  3. Dodaj rajčicu i koncentrat rajčice i kuhaj na laganoj temperaturi 10-ak minuta.


  4. Dodaj riblji temeljac, bijelo vino, timijan te posoli i popapri po ukusu.


  5. Dodaj filete ribe i pusti da se sve zajedno kuha na laganoj vatri sve dok riba nije kuhana. 


  6. Posluži uz prepečeni kruh.


Juhu posluži s kriškom tostiranog kruha, a možeš na vrh dodati i škampa - radi dekoracije, ali i okusa...

Imamo 2 odlična riblja recepta koji će se svidjeti i najmlađima...

Riblji štapići Možda vas zanima... Domaći riblji štapići - tko kaže da ne mogu biti zdravi! Recepti riblji uštipci Možda vas zanima... Riblji uštipci za kojima će poludjeti i mali gurmani Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.