gastro postao
Riblja juha je prava gurmanska poslastica koju ili voliš ili ne. Mi ju, srećom, obožavamo!
Brza, jednostavna i apsolutno ukusna riblja juha odlično je predjelo za otvaranje apetita. Svježi fileti ribe sljubljeni s bijelim vinom, lukom, češnjakom i rajčicom na divan će se način sljubiti u loncu. Na vama je samo da se upustite u pripremu, a zatim uživate u divnim mirisima i okusima.
Riblja juha
(za 4 osobe)
Sastojci:
- 500 g fileta bakalara ili neke čvršće bijele ribe po želji
- 1 crveni luk
- 5 žlica maslinovog ulja
- 4 češnja češnjaka
- 100 g svježeg peršina, nasjeckanog
- 100 g svježih rajčica, narezanih
- 2 žličice koncentrata rajčice
- 150 ml bijelog suhog vina
- 1 žličica timijana
- 300 ml ribljeg temeljca
- sol i papar po ukusu
Postupak:
- Zagrij maslinovo ulje u dubokom loncu.
- Dodaj nasjeckani luk i dinstaj 5 minuta. Dodaj nasjeckani češnjak i peršin i dinstaj još nekoliko minuta.
- Dodaj rajčicu i koncentrat rajčice i kuhaj na laganoj temperaturi 10-ak minuta.
- Dodaj riblji temeljac, bijelo vino, timijan te posoli i popapri po ukusu.
- Dodaj filete ribe i pusti da se sve zajedno kuha na laganoj vatri sve dok riba nije kuhana.
- Posluži uz prepečeni kruh.