Recepti 2477 prikaza 18. svibnja 2018.

Riblja juha - brza, jednostavna i apsolutno divna

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Riblja juha je prava gurmanska poslastica koju voliš ili ne. Mi ju, srećom, obožavamo!

Brza, jednostavna i apsolutno ukusna riblja juha odlično je predjelo za otvaranje apetita. Svježi fileti ribe sljubljeni s bijelim vinom, lukom, češnjakom i rajčicom na divan će se način sljubiti u loncu. Na vama je samo da se upustite u pripremu, a zatim uživate u divnim mirisima i okusima.

 

Možda vas zanima... Ovo morate probati: Riblji uštipci za prste polizati Recepti Možda vas zanima... Domaći riblji štapići na potpuno drugačiji način Recepti

 

Za 4 osoba potrebno vam je:

  • 500 g fileta  bakalara ili neke čvršće bijele ribe po želji
  • 1 crveni luk
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • 100 g svježeg peršina, nasjeckanog
  • 100 g svježih rajčica, narezanih
  • 2 žličice koncentrata rajčice
  • 150 ml bijelog suhog vina
  • 1 žličica timijana
  • 300 ml ribljeg temeljca
  • sol i papar po ukusu

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte maslinovo ulje u dubokom loncu.
  2. Dodajte nasjeckani luk i dinstajte 5 minuta. Dodajte nasjeckani češnjak i peršin i dinstajte još nekoliko minuta.
  3. Dodajte rajčicu i koncentrat rajčice i kuhajte na laganoj temperaturi 10-ak minuta.
  4. Dodajte riblji temeljac, bijelo vino, timijan te posolite i popaprite po ukusu.
  5. Dodajte filete ribe i pustite da se sve  zajedno kuha na laganoj vatri sve dok riba nije kuhana. 
  6. Poslužite uz prepečeni kruh.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.