Pašteta od srdela za brze i mirisne ljetne zalogaje

Stockfood
Ljeto je idealno za uživanje u jednostavnim, ali slasnim zalogajima, a upravo takvi bit će i jednostavni tapasi s paštetom od srdela.
Vidi originalni članak

Ovo jelo bit će idealna ideja kada vam od ručka ostane srdela ili kada svoje najdraže poželite počastiti super jednostavnim, ali tako ukusnim jelom. Paštetu od srdelica možete poslužiti uz hrskavi tostirani kruh, krekere ili grisine. Dodati joj možete pečenu ili svježu rajčicu i nešto aceta balsamica, pa navaliti na sjajne zalogaje prepune okusa.

 

ZA BLAGDANE Pašteta od tune i grisini kao poklon

 

Također, kod pripreme paštete, kombinaciji svakako možete dodati i malo češnjaka te na kraju sve posipati svježim peršinom i poprskati maslinovim uljem.

Paštetu možete čuvati u hladnjaku do tri dana ili u zamrzivaču do mjesec dana.

 

Njami! Domaća pašteta stvorena za ugodna druženja

 


Potrebno vam je:

  • 350 g srdela
  • sol
  • papar
  • 1 manji luk
  • 1 žličica vlasca
  • 1 prstohvat čili u prahu
  • 70 g maslaca
  • 3 žlica maslinovog ulja
  • limunov sok

Postupak pripreme:

  1. Očistite i filetirajte srdele, ogulite i nasjeckajte luk. Maslac izvadite iz hladnjaka. Zagrijte pećnicu na 180°c.
  2. U posudu za pečenje složite srdele u jednom sloju, posolite ih, popaprite te pecite 8 min. 
  3. Izvadite ih iz pećnice te pustite da se ohlade na sobnu temperaturu. Izgnječite ih vilicom ili miksajte s lukom i vlascem, čilijem, maslacem i maslinovim uljem dok smjesa ne postane glatka, ali još pomalo zrnasta. Dodajte malo limunova soka te kušajte i začinite prema želji.
  4. Mješavinu stavite u zdjelicu te je dobro ohladite.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr