Rižot na milanski

Thinkstock
Evo kako rižoto pripremaju u Milanu.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 659

Potrebno vam je

  • 60 g maslac, neslani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 500 g riža, dugog zrna
  • 125 ml vino bijelo
  • 1.50 l goveđi temeljac
  • 0.50 mala žlica šafran
  • 125 g parmezan
  • sol

Priprema

  1. U posudi otopite maslac, a malo ostavite za kraj kuhanja. Dodajte luk i pržite na srednje jakoj vatri. Uspite rižu i pržite nekoliko minuta uz miješanje.
  2. Ulijte vino, a kad se upije, dodajte 125 ml temeljca. Kuhajte uz miješanje dok riža ne upije temeljac. Nastavite ulijevati po 125 ml temeljca i kuhajte oko 15 minuta.
  3. Dodajte šafran i promiješajte. Umiješajte pola parmezana netom prije kraja kuhanja pa posolite. Umiješajte ostatak maslaca, a preostali parmezan pospite prije posluživanja.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr