gastro postao
Evo kako rižoto pripremaju u Milanu.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 659
Potrebno vam je
- 60 g maslac, neslani
- 1 kom luk ,crveni
- 500 g riža, dugog zrna
- 125 ml vino bijelo
- 1.50 l goveđi temeljac
- 0.50 mala žlica šafran
- 125 g parmezan
- sol
Priprema
- U posudi otopite maslac, a malo ostavite za kraj kuhanja. Dodajte luk i pržite na srednje jakoj vatri. Uspite rižu i pržite nekoliko minuta uz miješanje.
- Ulijte vino, a kad se upije, dodajte 125 ml temeljca. Kuhajte uz miješanje dok riža ne upije temeljac. Nastavite ulijevati po 125 ml temeljca i kuhajte oko 15 minuta.
- Dodajte šafran i promiješajte. Umiješajte pola parmezana netom prije kraja kuhanja pa posolite. Umiješajte ostatak maslaca, a preostali parmezan pospite prije posluživanja.
Izvor Skuhatćute